Vigadjunk!

Aki azt hiszi, hogy az SZDSZ legújabb ötleteivel – eutanázia, melegek házassága, szabad kábítószer-használat – a közbeszédet akarja tematizálni, választási propagandát folytat, a rossz gazdasági helyzetről akarja elterelni a figyelmet, az súlyosan téved. Biztos vagyok benne, hogy őszintén fontosnak, nélkülözhetetlennek tartják ezeknek a mielőbbi törvényi szabályozását. Amíg ehhez felnő a homofób, troglodita többség, addig is segítsünk az SZDSZ-nek, ők mint lángoszlop járjanak előttünk. Mivel az EU nem tiltja a kettős állampolgárságot, minden SZDSZ-es legyen holland-magyar vagy csak holland állampolgár. Az állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező EU-polgár pedig választható bármely képviselő-testületbe. Az SZDSZ feladata pedig az, hogy példát mutat. Kimennek, megkötik azt a jó meleg házasságot, belövik magukat, az eutanáziára pedig lekötnek egy nem túl távoli időpontot, amit példásan betartanak. Amennyiben anyagi nehézségeik támadnának, pályázati úton (közbeszerzéssel) juthassanak a szükséges anyagiakhoz. Remélem a Söjtöri Ínyencek pártja jó koalíciós haverként minden segítséget megad nekik. Gaudeamus!

Lajkó Pál István, Szeged

"Imádom Kádárt!"

Moldova György minapi tv-beli mondókájának lényege a fentebbi két szóban foglalható össze. (Aki a tömeggyilkos Kádárnak nyíltan vagy titokban híve, azt beutalnám elmevizsgálatra. Kérésére szívesen elküldöm neki a mestere által, annak parancsára kivégeztetett 56-osok háromszázas – nem teljes – listáját. Véleménye változásában nem bízom, ahhoz intelligenciára és valamiféle morális emelkedettségre is szükség lenne – de ezt a bolsik nem ismerik… De a lista azért legyen meg neki is!) Azt még megkérdezném, ha ő most a tv-ben forradalmat említ, akkor az imádottja forradalmárokat vagy ellenforradalmárokat végeztet ki? Azért mondott jókat is, Gyurcsányról meg Hillerről: "…A baloldalt ütik, Gyurcsányék is. Csak nem akarod azt mondani, hogy Gyurcsánynak vagy Hillernek a legkisebb köze van a baloldalhoz? Hillernek már a történelemhez sincs. Olyan hibákat vét (történész professzor!), hogy én a magam történelem hármasával fölfedezem. Azt mondja például, 18 napig tartott a forradalom, mikor csak 13-ig. Vagy azt mondta a Ságvári-emléktáblánál, hogy nyilas csendőrnyomozók ölték meg márciusban. De ezek akkoriban még nem voltak, hiszen októberben kezdődött a nyilas uralom… Ő nem baloldali, ő a Nikotex-Pozsgai, csak Pozsgai tudott jól beszélni." (A Nikotex olyan dohányárut jelent, amiből a nikotint részben kivonták – akkor volt Nikotex-Munkás cigaretta.) A Nikotex-Pozsgai (a Hiller) tehát olyan valaki, akiből hiányzik a műveltség, aki félképzett, műveletlen. (Ez persze náluk, bolsevikoknál hagyomány.) Moldova, ezt a nyilatkozatot köszönjük! Mást semmit se.

Kocsis Sándor, Bp.

Üzenet

Ne gyertek haza! (Üzenet az elcsatolt magyaroknak) című erdélyi vers kering állítólag Nagyváradon és Kolozsváron. A szerző ismeretlen, bár gyakorlottnak tűnik. Nem szokásunk verset megjelentetni, de ez tán megérdemli: Ne gyertek haza! Itt nem kelletek! / Itt a fél ország lop, csal, beteg,/ itt már nem kellenek a gyerekek,/ itt Horn, Pető, Gyurcsány az úr, / itt mindenki angolul tanul. / Ne gyertek haza! ez csonka ország,/ emléketeket is gyáván elhazudták, / itt útlevél sem jár csak idegennek,/ ha kampányt vezet vagy jól befektet. / Ne gyertek haza, itt Krisztusnak sincs helye,/ vígan él Kun Béla s Kádár szelleme, / itt nem állhat szobra gróf Telekinek, / Pázmánynak, Wassnak vagy Mindszentynek./ Ne gyertek haza! ünneplik Trianont,/ itt zászlót a nép Károlyiért bont, / koccintanak Erdély gyászünnepén, / itt már nincs magyar hit, munkás-remény./ Ne gyertek haza! itt nincs munkahely, / magyar szív, ész, kéz itt senkinek se kell, / nincs már magyar gyár, talpalatnyi föld, / reklám és hazugság minden tért betölt. / Ne gyertek haza! ki itt rátok szavazna, / az mind szélsőség, sovén, irredenta, / populista, demagóg, ellenforradalmár, / Jaj, emlékezzetek! De sok ilyen volt már! / Vagy gyertek mindannyian, velünk szavazzatok, / élők és holtak, látók és vakok, / ki járni bír, ki élni mer, / tenger tömegben jöjjön el! / Szavazzatok helyettünk üvöltő igennel! / Gyertek zászlóval, fáklyával, kereszttel, / gyertek mindannyian, velünk szavazzatok, / s amit nem tudtunk megtenni ötven éve, / kergessük őket együtt el, örökre, végre!

Lopott holmi

Január 22-én Nagyváradon Markó a magyar kultúra napja alkalmából rendezett vitafórumon mondta: "… a kulturális autonómia megteremtéséhez a kisebbségi törvénynek meg kell határoznia azt, hogy a román állam kiket tekint olyan közösségeknek, amelyek élhetnek az autonómia jogával. Az RMDSZ álláspontja szerint ehhez a törvényben rögzíteni kell az államalkotó nemzetiségek fogalmát." Hát ha az emlékezetem nem csal, és nem szokott kihagyni, az államalkotó nemzetiség problematikáját Romániában már az 1990-es évek elején Szőcs Géza vetette fel az RMDSZ-kongresszuson, de a neptunosok lehurrogták Domokos Géza, Markó Béla, Frunda, Tokay, Verestóy, Borbély, Takács stb. vezetésével. Most pedig, miután az ötletgazdát a neptunosok már rég taccsra tették, előkapták a sufniból a lopott holmit mint innovációt.

T. O., Mikháza

Hol az alázat?

Megdöbbenéssel olvastam a Magyar Demokrata január 13-i (2.) számában a Hotel Szirákban 2005. március 12-re hirdetett magyar bálról. Tévedésnek hittem a húsvét böjti időszakra szóló dátumot, de január 20-án, az újság harmadik számában megismételték az időpontot. A "pórnép" körében a farsangi időszak lezárultával nem szokás bált rendezni! A böjt kezdetén imát mond a hívő magyar ember: "Ájtatosságban és alázatosságban kezdjük a negyvennapi böjtöt, ama szent és nagy böjt emlékére s követésére, melyet Megváltónk tartott, s mely által megváltásunkat kezdette… Kerülni akarok minden mulatságot, hogy e szent időben csak keserves kínszenvedésedre gondoljak." Tisztelt szervezők! Ez nem magyar bál lesz, hanem ateista magyarok bulija 50 ezerért, két héttel nagyszombat előtt. Szomorú!

Kovács Marcell, Kelebia

Séta Szegeden

Patinás épületeivel, történelmi múltjával, felsőfokú oktatási intézményeivel gyönyörű ez a Tisza-parti város. Hát még a dicső ősöknek állított emlékművek! Megállok Kossuth Lajos szobra mellett. Ő mondta, hogy "ipar nélkül a nemzet félkarú óriás". Ó, ha tudta volna, hány nagy múltú gyárat fognak itt bezárni a rendszerváltás után! Felsorolni is nehéz. Fáj értük a szívem, bár helyettük épült valami más. A belváros szinte minden utcasarkán csináltak egy-egy kacsalábon forgó bankot. Ez még nem volna baj, csak a nevük ne hangzana olyan idegenül. Kiejteni sem tudom helyesen őket. Kivétel volt a Postabank, de most ennek is új név került a homlokzatára: Erste. Lehet hogy maradi vagyok, de az eltűnt gyárak legalább termeltek valamit és gazdagították az országot. Ezzel szemben a bankok új értékeket nem hoznak létre. A mások által megtermelt értékek jelképével (a pénzzel) spekulálnak. Városunk vezetősége még magyar, de vajon mit lehet ott önkormányozni, ahol már a pénzpiac korlátlan és könyörtelen hatalma az úr?

Kövér Károly, Szeged

Kettős mérce

Évekig szapulták, gúnyolták a legnagyobb magyarról készült filmet. Liberális bértollnokok naponta feltették szánalmas kérdésüket: hány forintba kerül az adófizetőknek a Hídember c. film? Most hogy elkészült a magyar filmgyártás messze legdrágább filmje, érdekes módon a ballib oldal hallgat, mint szar a fűben. Most márt nem izgatja őket, hogy mire költötték a milliárdokat? Vagy Imre Kertész nevével a százmilliók elköltése minden esetben legális? Egy biztos, barátaimmal majd akkor nézem meg Lajos Koltai filmjét, ha látok egy olyan magyar filmalkotást, ami részletesen bemutatja a több tízezer magyar embernek az elhurcolását, haláltusáját, elpusztítását a gulág haláltáboraiban.

Paksa Tibor, Lenti

Praktikák?

Megoszlott a közvélemény annak a hírnek a hallatán, hogy a nevelőapa-gyilkos 14 éves kislány büntetését a köztársasági elnök felfüggesztette. Tudomásunk szerint a bíróságon nem sikerült egyértelműen tisztázni, hogy a gyilkosságot valójában ki követte el, az anya vagy a lánya. Sokunkban felmerült ugyanis a gyanú, hogy a lányka csak azért vállalta a tettet, mert kora miatt büntethetetlenséget reméltek. Amikor azonban kiderült, hogy a gyanúsított már nem volt kiskorú és az első fokon elítélték, a kiskorú lány teherbe ejttette magát azt remélve, hogy a bíróság emiatt enyhíteni fogja a már amúgy is enyhe büntetést, Ez a számítás (ha az volt) nem vált be, a másodfokú ítélet még szigorúbb lett. Ekkor jött az utolsó esély, az elnöki kegyelem, mely ugyan nem mentette föl az elítéltet, de a végrehajtást felfüggesztette. Nem vagyok biztos abban, hogy egy bűnszövetkezetben, előre megfontolt szándékkal, kitervelt módon, orvul, kiirtás jelleggel elkövetett gyilkosságot a mai Magyarországon meg lehet-e úszni ilyen módon. Vajon helyénvaló-e, hogy az állatkínzás súlyosabb következményekkel jár, mint az ember kiirtása? Vajon nem sugallja-e az úgy ilyetén "elintézése" másoknak is azt, hogy a kellemetlen családtagtól így – esetleg kicsit még ügyesebben – a legjobb megszabadulni? Ismerve az erkölcsi állapotunkat, tartok tőle, hogy a válasz: igen. Már az emberekre is igaz az, ami a fákra, hogy "ha kivágsz egy öreget, ültess helyette egy csemetét…"

Pap Zsolt, Budapest

Betűszavak

A Kossuth adó egyik Déli krónikájában hallottam, hogy Hiller István a közművelődés terén kifejtett agy- és szennyesmosási tevékenysége esetleges felhagyása előtt jelt adott össznépi fejtörő és társas játékok beindítására. Ő maga járt elől jó példával, hogy hogyan lehet a betűszavak egyes betűi mögötti szavaknak más értelmet adni. Pl. a Fidesz Magyar Polgári Pártot Fidesz Magyar Panaszkodó Pártnak lehetne nevezni. Nem vitatom az első helyét, de a második helyre pályázom: MSZP – Multimilliárdosok Szavahihetetlen Pártja, SZDSZ – Szószátyár Demagógok Pártja, MDNP – Mindenkit Debilisnek Nézők Pártja, MDF – Mások Dézsmálásának Figyelői, Centrum Párt – Céltalanok Pártja.

R. J., Budapest

Vészterhes

Irodalmi díjat kapott az ausztriai írónő, Jelinek. Tekintsük ezt a sorstalanság vissza-visszatérő véletlen jelinek?

Molnár Miklós, Budapest