Oszt kész!

Nem értem – így Hajós ripacs a sokat, de nem eleget mocskolt Heti Hetes szennykavalkádban –, hogy egyes emberek mire gondolnak vagy mit képzelnek, amikor ágálnak itt a parkolási rend ellen. Meg lett mondva, hogy fizetni kell érte, ha odaáll az autójával, akkor pedig fizessen, oszt jól van! Azonkívül, hogy nyelvünk szabályai szerint sincs ez így igazán jól, a tartalma sem stimmel. Hajósnak persze lehet rendben ez a rendszer, ő Demszky kampánystábjába tartozott, nem fog beleharapni a gazda kezébe, s az ilyesmit nem is szokta elfelejteni a hálás gazda. Van tehát pénze bőven, ő befizeti abból, amit be kell fizetni, neki oszt valóban jól van. Ám sokan, jóval többen vagyunk, akik saját városunkban üldözöttként nem így érezzük, nem így gondoljuk, s legalább egy tucat érvet és indokot tudunk felhozni ellene. De tehetünk egy ellenpróbát, ha a magukat kiválasztottnak tartókkal helyet cserélünk, a kedvezményezettség terén. Azonnal kitör belőlük az éhes malac sivítása, már csak a hírére is egy ilyen, készülő helycserének. Mert amíg ők viszik a százmilliókat, milliárdokat csibesárgára festett hajú, extrém öltözetű, selypegő alternatívájukat megtámogatandó, csak addig mennek rendben, szerintük, itt a dolgok. Most múlt el június 4., amikor kilencven éve szintén meg lett mondva, oszt Hajósék szerint azóta az úgy van jól. Mert az önmagukat megkülönböztetőket nem érdekli, hogy milyen gazember összeesküvés robbantott ki két világháborút azért, hogy a nagyvilág kiválasztottjainak ernyője alá beállni vonakodókat térdre kényszerítsék. Mindkét háború után meg lett mondva, hogy Magyarország ezentúl egyharmadára zsugorodik, a Demszky-féle adószedés csak ezen az egyharmadon végezhető, oszt kész!

Mayer Gábor, Budapest

Tokaj

Végre valami, ami magyar és nem sérti Szlovákia érzékenységét. Sőt, nem is jelent számára súlyos nemzetbiztonsági kockázatot. Pont fordítva! Eget-földet megmozgatnak, hogy Tokaj kettős állampolgárságot kapjon. A kívánatos bor szőlőterületét lehetne még növelni. Talán annyira is, hogy mi legyünk eltiltva a névhasználattól. Ki tudja? (A Rovnya is úgy lett határfolyó, hogy elhitették hajózható voltát. Lehetne visszamenőleg kártérítést kérni. Mátyás királyig. (Most szabadalmaztatták a kürtös kalácsot is. (Bár lehet, hogy már Erdélybe is török úton került.) Egy kettős állampolgárságú Tokaj nem veszélyezteti a nemzetállami szuverenitást. Azért a nyitrai egyetemen tilos a magyar nyelvi tanszék, vagy a hungarológia szavakat használni. Biztos, ami biztos. Nyelvünk csak közép-európai fogalom alatt engedélyezett, a néprajzhoz csatolva. Nehogy már valaki magyar nyelvről álmodozzon. Épp most hoztak törvényt a nemzetállami jelképek használatáról. Ajánlható a szarka mint címermadár.

K. O., Szolnok

Üdvös lenne

Magyarország egy kérdőjeles népszavazás után kapaszkodott föl az USA által vezérelt, korhadt, kártékony NATO-szekérre, és segíti Amerikát igaztalan tettei végrehajtásában. Felszállópályát biztosítottunk Szerbia bombázásához, segítettük az USA-t Koszovó megalkotásában, asszisztálunk a hazugságra épített iraki háborúban, menetelünk Afganisztánban. Itthon megszűnik a honvédelem, az Israel Air Force grasszál felettünk, a Slota-Fico duó tankjaival legázolni készül Budapestet a kettős állampolgárság miatt. És mit tesz az USA vezette NATO a Magyarországot ért sérelmek kapcsán? Hallgat, ahogy 56-ban is, vagy 68-ban Csehszlovákia lerohanása után, vagy 80-ban Lengyelországot illetően. Most pedig, miután ezek az országok így vagy úgy, de kiharcolták viszonylagos függetlenségüket, területükön ilyen-olyan támaszpontokat akar létesíteni az ősellenség, Oroszország ellen, mondván, innen az USA jó mesze van. Jogos hát a kérdés: ki véd meg minket? Mert a NATO és az EU biztosan nem, még abban sem segítenek, hogy az „elgurult gyógyszerét” a Fico-Slota duó sikerrel megtalálja, ami azt segítené, hogy a jövőben meggondolatlanul ne fenyegetőzzenek tankokkal, fegyveres konfliktussal, egyebekkel. Üdvös lenne, ha tagtársaink – az angolok és a franciák – is megnyilatkoznának végre a Magyarországot ért múltbéli és jelenlegi sérelmek okán, mert addig ez a hadseregétől megfosztott, gazdasági-pénzügyi béklyóba kényszerített maradék ország csak szélmalomharcot folytat, aminek a vége teljes kiszolgáltatottság, fenyegetettség és elszigeteltség lesz!

Ludwig B., Zalaegerszeg

Láttatás

Úgy látszik, befutottak Washingtonba az első panaszok „Közép-Európából”. Megérkezett ugyanis Magyarországra Obama elnök figyelmeztetése Bajnai volt miniszterelnök és politikája dicséretének formájában. Mert Amerika nem szereti, ha megbolygatják a wilsoni és benesi „rendet”. Amerika a pontos meghatározásokhoz ragaszkodik: a fekete az fekete, az indián az indián, az országhatár pedig országhatár. Ezek az emberek és országok tökéletes egyenjogúságban kell hogy éljenek mindenkivel, ha megfelelnek a hivatalos Amerika elvárásainak. Ha nem, akkor könnyen J. F. Kennedy vagy Irak sorsára juthatnak. Hankiss Elemér mondta (MTV, június 5., reggel), hogy mi nem tudjuk az erényeinket (mint például a csehek) a világ előtt kimutatni. Ez igaz, de nincs esetleg arról (is) szó, hogy a mi láttatásaink témái szorosan kötődnek olyan történelmi tényekhez, melyek a hivatalos Amerika és a vele szövetséges egyes európai államok számára „kellemetlenek”, ezért ezeket nem mi, hanem inkább ők nem akarják, nem is engedik „láttatni”?

Tkacsik István, Kassa

Megjegyzés

Tisztelt szerkesztőség, nagy örömmel olvastam a két székesfehérvári színházigazgatóval való beszélgetést. Bizony alapos irányváltozásra van szükség a kultúra területén is. Ugyanakkor vigyázni kell ezzel, mert könnyű átesni a ló túlsó oldalára és könnyen kigúnyolják az embert, a sajtó sem nemzetpárti. Megörültem, hogy milyen színészgárda lett a Vörösmarty Színházban. Pápai Erika és Balogh Anna a kedvenceim közé tartozik, gondoltam, megnézem őket, hiszen Pestre nem tudok eljutni, illetve éjjel visszajönni. Kedves nemzeti oldalon lévők, az igazat kell mondani, nem a valódit. A két művésznő egy-egy előadásban volt vendégként jelen az évad első felében, ráadásul Balogh Anna „lehármazva”. Kérdeztem a jövő évadot, arról semmilyen felvilágosítást nem tudtak adni. Az ilyen „csúsztatást” hagyjuk meg a szoclibeknek…

Varjú Lilla, Moha

Tévedés!

Az összes nyomtatott sajtótermék tényként kezelte, hogy a parlamentből kiesett két rendszerváltó párt. Óriási tévedés! Az MDF és az SZDSZ kiesésének természetesen minden tisztességes és hazáját szerető ember örül(t). Ám egy hihetetlenül fontos tényt szinte mindenki elfelejtett. Mégpedig azt, hogy ez a két nemzetrontó párt soha nem volt rendszerváltó! Azért nem, mert egyszerűen nem váltottak ők le senkit és semmit. Minden komcsi, ÁVH-s, PB-tag és ortodox főszerkesztő a helyén maradt. Kiesésük, megsemmisülésük így törvényszerű volt. 2010. április 11-én és 25-én új Magyarország született. Hiszek benne, hogy imádott unokám már egy jobb és tisztességesebb országban fog felnőni!

Paksa Tibor, Lenti

Köztársasági elnök

Tisztelt szerkesztőség, nagy örömmel és megelégedéssel olvastam a Magyar Demokrata e havi 22. számában a Sayfo Omar és Ungváry Zsolt tollából közölt két cikket. Mindkét tanulmányszámba illő cikk alapos, jól indokolt javaslatot tartalmaz, melyeket feltétlenül támogatok. Megjegyzem, hogy Pozsgai Imre köztársasági elnökké választásának ötletét hasonló érveléssel jómagam is felvetettem a választókerületünk országgyűlési képviselőjének fogadóóráján. Feltételezem, hogy erre már több honfitársam is gondolt, mert az a tapasztalatom, hogy ha valami nekem az eszembe jut, azt sokan mások is megfogalmazzák magukban, még ha nem is juttatják kifejezésre. „Benne van a levegőben”. Bár magukévá tennék a hivatkozott cikkben szereplő javaslatokat a kezdeményezésre jogosultak is az Országgyűlésben. Én mindenesetre szóvá tettem a választókerületünk országgyűlési képviselőjének, de terjeszteni fogom az ismerőseim körében is. Őszintén gratulálok a két szerzőnek és kívánom, hogy váljanak valóra a javaslataik!

Nemes Ferenc, Budapest

Szlovák módra

Olvastam az MTI tudósítását, miszerint a Fico, a Le Figarónak adott blablájában több marhaság között, azt állította, hogy: „…értékek közötti konfliktus a mély antifasiszta hagyományokkal rendelkező Szlovákia és a szélsőséges ország (Magyarország) között, amely exportálja a barna pestist.” Hát kérdem én, hogy kinek volt barna lelkű Tisója, Masarykja, Stefanikja, Benese stb.? Ki űzte el a szülőföldjéről a másikat? Ki volt velejéig fasiszta? Ki csinált nem is olyan rég magának nyelv- és hazafiassági törvényt az EU kellős közepében? Na, ezt kéne elmagyaráznia egy magyarnak az új unióban.

T. O., Mikháza