Hirdetés

Furcsa érzések kavarognak bennem, amikor a tanerők lázadoznak, sztrájkolnak. Szándékosan nem tanárokat és pedagógusokat írtam, mert egy becsületes oktatásban dolgozó mindig arra törekszik, hogy tanítványait készítse fel az életre. Azért is hiteltelen a mai tanerők egy részének a munkamegtagadása, mert 2010 előtt, Ferenc Gyurcsány ámokfutása alatt valahogy „elfelejtettek” tiltakozni, követelőzni. Bálint Magyar és István Hiller oktatási miniszterek tevékenységét pedig elégtelenre értékelem.

Minden tanár, tanító tudta, amikor erre a pályára jelentkezett, mennyi lesz a jövedelme. E sorok írója 2010 után, az Orbán-kormány alatt háromszor több fizetést kapott, mint előtte!

A nemzet „szegény” napszámosainak üzenem:

Pedagógus házaspárként feleségemmel három földrészen, 47 országban jártunk! 1982-től saját lakásban élünk, lányomnak vettünk egy családi házat. Nem dicsekvésből írom, csak tényközlésnek. Ja, és négy autót is vettünk (mindig újat). Amíg lányunk velünk lakott, őt is elvittük magunkkal 26 országba. Amikor az ellenzék a Parlamentben a kolduló tanárról értekezett, bizony szégyelltem magam. Amiatt, hogyan lehet ilyen ember tanár. Szememben az ilyen tanítócskák az ország és oktatásügyünk szégyenei.

Korábban írtuk