Hirdetés

Ahogyan arról beszámoltunk, a harmadik világháború veszélyére figyelmeztetett és mielőbbi békét sürgetett az orosz-ukrán háborúban Orbán Viktor miniszterelnök a Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek adott interjúban, amely magyar idő szerint kedden éjfélkor jelent meg Carlson X közösségi oldalán.

A beszélgetésre rengetegen kíváncsiak szerte a világból: fél nap alatt mintegy 43 millióan látták. De az Orbán Viktor által közzétett, magyarul feliratozott változatra is több tízezren kattintottak alig kilenc óra alatt.

Orbán Viktor szavai már az elmúlt órákban is komoly visszhangot váltottak ki, még az X (korább nevén Twitter) tulajdonosa, Elon Musk is megosztotta az interjút azzal a kommentárral: „Nagyon érdekes. Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz, hogy kezelje a születési ráta problémáját”

A John Fitzgerald Kennedyről könyvet író Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta: Tucker Carlson 2016 és 2023 között a Fox News esti politikai műsorát vezette, személyére és mondanivalójára odafigyelnek az Egyesült Államokban, és nem feltétlenül csak konzervatív körökben.

A beszélgetés szöveges összefoglalóját ITT olvashatja.

Korábban írtuk