Újjáépítés: munkahely-teremtés, környezetvédelem, rezsicsökkentés

Harangozó Tamás: Újjáépítés: munkahely-teremtés, környezetvédelem, rezsicsökkentés. Az MSZP állami lakásfelújítási és bérlakás építési programot javasol!

Gepostet von MSZP am Montag, 15. Juni 2020
Hirdetés

Harangozó Tamás (MSZP) arról beszélt: bár az önkormányzatok állami támogatásként többet kapnak 2021-ben, de az elvonások – a gépjárműadó elvétele, a szolidaritási hozzájárulás megemelése és parkolási díjak kiesése – miatt nettó vesztesei lesznek a jövő évi költségvetésnek.

Kiemelte: jövőre Magyarország 3000 milliárdos vissza nem térítendő támogatást és 2500 milliárdos hitelt kap az Európai Uniótól. Azt javasolta a kormánynak, hogy ezekből forrásokból önkormányzati részvétellel indítsanak 2021-ben és 2022-ben 500-500 milliárd forintos energiakorszerűsítési programot, valamint 1000 milliárdból állami bérlakásépítést.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára azzal vádolta a képviselőt, hogy a jövő évi költségvetés kapcsán valótlanságokat állított, hiszen  – mint mondta – 3000 milliárd forinttal gazdálkodhatnak az önkormányzatok jövőre, amelyből 857,8 milliárdot ad az állam, 16 százalékkal többet mint idén.

Korábban írtuk

Úgy vélte: a járvány ideje alatt a baloldali önkormányzatoktól sok segítséget nem kaptak, a szükséges együttműködés sok helyen elmaradt, gyakran csak a kifogásokat keresnek, miért nem tudnak kiállni a dolgozóik mellett.

A baloldal építeni nem tud, csak rombolni – hangsúlyozta.