Mi nem vagyunk ilyen típusú befogadásra kész állam, éppen ezért találta ki azt a lehetőséget az Európai Unió, hogy akkor szolidaritásból azok az országok, akik nem akarnak befogadni, azok járuljanak hozzá a közös határvédelemhez és a közös migrációs politikához, őszintén megmondom, nem értem, hogy ezzel mi a baja a kormányzatnak, hiszen ez a magyar érdek, és ez a közös európai érdek – minderről a baloldali EP-képviselő, Ujhelyi István beszélt a Klubrádióban az Origo beszámolója szerint. Ezt követően az európai parlamenti képviselő nem tiltakozott Bolgár György műsorvezető azon kijelentése ellen, hogy a 20 ezer euró – amit a be nem telepített migránsok után fejenként kellene fizetni – nem is nagy összeg a magyar költségvetésnek.

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk: Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár legújabb videójában azt mondta, Magyarország nem kíván bevándorlóországgá válni, felháborító Brüsszel döntése. Orbán Viktor miniszterelnök pedig korábban arról beszélt, Magyarország szerint kockázatos ez a kísérlet; számos bajt hoz az a helyzet, amikor nagy tömegekben érkeznek, ráadásul illegálisan migránsok egy másik kultúrából, és nem akarjuk vállalni ezt a kockázatot.

A kormányfő azt mondta: „csak azt kérjük a brüsszeliektől, hogy ne akarják megmondani Magyarországnak, hogy mi itt magyarok kikkel élünk együtt, ne akarják megmondani, hogy milyen legyen a migrációs politikánk”, mert ez Magyarország belügye.

Korábban írtuk