Fotó: facebook.com/Szalay-Bobrovniczky Kristóf (archív)
Hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Kristóf – aki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjével beszélgetett – hangsúlyozta: Tapolca jelentős honvédelmi múlttal rendelkező város.

A honvédelmi miniszter rámutatott, a baloldali kormányok alatt a honvédség „levonult a pályáról”.

Az elmúlt évtizedekben mindenféle elmélet született arról is, hogy a modern háborúk milyenek lesznek drónokkal, a kibertérben. Ezzel szemben a szomszédunkban kitört egy huszadik századi típusú véres háború – fogalmazott.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: azt szeretnék, hogy Magyarországon mindenki nyugodtan és biztonságban aludhasson. Mint mondta, ezért történik a magyar honvédség átfogó reformja, és azért épít a kormány hadiipart, hogy a honvédség ellátásbiztonsága minden esetben biztosított legyen.

Ezért foglalkoznak a katonai hagyományokkal és a katonai identitással is, hogy a magyar katona ismét azt érezze: fontos és a magyar társadalom meghatározó szereplője – tette hozzá.

A honvédelmi miniszter előadásában a legfontosabb védelmi ipari fejlesztések között említette a szintén Veszprém vármegyei Várpalotán épülő lőszergyárat és sikeresnek minősítette az „Embert a vasra!” szlogennel meghirdetett toborzókampányt.

Arról is beszélt, hogy a globálisan összekapcsolódott világban a távoli régiók eseményei is hatással vannak Magyarország biztonságára. Ezért tartja fontosnak a kormány az afrikai Száhel-övezet stabilitásának erősítését, ami csökkentheti a migrációs nyomást – fűzte hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Navracsics Tibor a KDNP helyi politikusa, Lasztovicza Máté szervezésében megrendezett Polgári Szalon témájául azért választották a honvédelmet, mert az az egyik pillanatról a másikra a magyar közbeszéd meghatározó része lett.

Az utóbbi időszakban az ukrajnai háború, valamint a magyar haderőreform és a hadiipari fejlesztések felélénkítették az érdeklődést a honvédelem iránt – jegyezte meg a területfejlesztési miniszter.

Korábban írtuk