Fotó: mti, archív
Fotó: MTI, archív

A Fidesz szerint ma is Gyurcsány Ferenc DK-elnök az igazi vezér a baloldalon, ahol az ő érdekei szerint, az általa diktált ütemben alakulnak a dolgok.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a DK hétvégén már pártlistáról, listavezetőről, választási szövetségesekről döntött, és határidőket szabott a többi baloldali pártnak.

„Mindez csak azt mutatja: a baloldalon tényleg semmi nem változik, még mindig Gyurcsány az igazi vezér (…), ugyanazok a hatalmi érdekek érvényesülnek, mint 2010 előtt” – mondta a kormánypárti politikus, úgy fogalmazva: ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik egyszer már tönkretették az országot.

Gyurcsányék eladósították Magyarországot, tönkretették a gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, „agyonadóztatták” a családokat, a munkavállalókat és a vállalkozásokat, feladták az ország gazdasági szuverenitását, és hagyták, hogy külföldi gazdasági érdekek érvényesüljenek, miközben „a magyar emberek megalázó bérekért dolgoztak, és megszorításokat szenvedtek el” – sorolta Halász János.

Felelevenítette azt is, hogy a közszféra dolgozóitól elvettek egyhavi bért, a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat, és megszüntették az otthonteremtési programot.

Az, hogy a baloldalon ma is Gyurcsány az igazi vezér – folytatta a szóvivő -, veszélyezteti az ország minden elért eredményét és a magyar emberek biztonságát is, mivel „Gyurcsányék a brüsszeli bevándorláspárti politika nyílt támogatói”. Szavai szerint a DK európai parlamenti képviselője nemcsak hogy megszavazza a migránspárti határozatokat, hanem „aktívan részt vesz a brüsszeli döntések és a Soros-terv előkészítésében”.

A DK a kötelező kvóta határozott támogatója, „ha rajtuk múlna, akkor Magyarországra is megkezdődhetne a migránsok betelepítése” – tette hozzá.

Halász Jánost megkérdezték egy olyan fotóról, amelyet Sárosdi Lilla színésznő a Facebookon tett közzé – boldog karácsonyt kívánva vele a miniszterelnöknek -, és amelyen a sajtóban olvasható leírás szerint a Hitler-bajuszt viselő színésznő áll férjén, Schilling Árpád színész-rendezőn, akin pedig „Ő VOLT a SOROS!!!” felirat látható. A Fidesz-frakció szóvivője erre azt mondta: „beteg emberek beteg dolgaival nem foglalkozunk”. Szerinte ez egy „műhiszti”. Érdekesnek nevezte továbbá, hogy „ugyanez a balliberális értelmiség a Jobbik nyíltan antiszemita kijelentéseivel nem foglalkozik”.

(MTI)