23 847 fő megkérdezésével készült telefonos, reprezentatív felmérés a gépjárművel rendelkező budapesti lakosok körében a Metropol megbízásából – írja az Origo.

Hirdetés

A megkérdezetteknek erre kellett választ adni: Karácsony Gergely főpolgármester egy sajtótájékoztatón azt üzente a dugóban ülő budapesti autósoknak, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog. Ön egyetért Karácsony Gergely véleményével, illetve hogy szerintük ez valóban megoldást jelentene a dugóra?

A lap pénteken tett közzé az eredményt, amely szerint a megkérdezettek 65,09 százaléka nemmel válaszolt, míg 34,91 százalék igennel.

Plusz 40 perc a dugóban 

A lap kétszer is lemérte, hogy Karácsony Gergely átgondolatlan felújításai, szervezetlen útlezárásai miatt mennyit veszteglünk a reggeli csúcs idején a fővárosi dugókban a normál menetidőhöz képest. A Budapest 6 különböző útvonalán mért adatok szerint június 9-én átlagban plusz 28 perc volt a normálhoz képest az idő, amelyet a végeláthatatlan kocsisorokban állva töltöttünk. Június 24-én, a Lánchíd lezárása után megismételtük a mérést a korábbi útvonalakon. Akkor már átlagban plusz 44 perc volt a dugókban várakozás ideje.

Korábban írtuk

A főpolgármester a nyár beköszöntével szinte egyszerre rendelte el a legfontosabb közlekedési csomópontok felújítását.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE KATTINTVA!