A DK és a Momentum nem vár holnapig, már most, 2022-ben paktumot kötöttek arról, hogy kik legyenek Budapest egyes kerületeiben a polgármesterjelöltek – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

A lapnak kiszivárogtatottak szerint a Gyurcsány-párt, s annak ifjúsági tagozata, a Momentum abban állapodott meg, hogy e két meghatározó párt adja az ellenzék polgármesterjelöltjeinek döntő többségét a 2024-es önkormányzati választáson. A szövetségeseknek inkább csak alpolgármesteri helyeket juttatnának, hisz az MSZP, a Párbeszéd és az LMP szerény támogatottsága csupán ennyit tesz lehetővé, a Jobbik pedig – ha életben is marad – a fővárosban érdemben nem játszik szerepet az ellenzék térfelén.

A két párt – a Magyar Hírlap forrásai szerint – abban egyezett meg, hogy az MSZP-nél megkérdőjelezhetetlen Tóth Józsefen, Angyalföld polgármesterén kívül más szereplő nem lenne a kerületek városvezetői között. Vagyis sem Horváth Csabát Zuglóban, sem pedig Gajda Pétert Kispesten nem indítanák polgármesterjelöltként. A II. kerületi polgármestert, Őrsi Gergelyt viszont igen – abban az esetben, ha átlépne a két legerősebb ellenzéki párt, a DK vagy a Momentum valamelyikébe, tudta meg portálunk.

Szintén nem támogatnák polgármesterként a párbeszédes V. Naszályi Mártát Budapest I. kerületében, mondván elégedjen meg a párt a főpolgármesteri pozícióval, tehát Karácsony Gergely mellett kitartanának.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE kattintva!