Tovább bővül a DK csapata! Bősz Anett, a Liberális párt elnöke csatlakozik parlamenti Frakciónkhoz.Kövesd élőben és oszd meg Vadai Ágnes bejelentését! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 9. Dezember 2019
Hirdetés

Vadai Ágnes azzal kezdte mondókáját, hogy a DK az EP-választáson várakozásokon felül szerepelt, ezért időről időre újabb politikus csatlakozik a Gyurcsány-párthoz.

A DK frakciójához csatlakozott Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke – jelentette be büszkén a legújabb Gyurcsány-párti igazolást Vadai Ágnes.  

Vadai a DK értékrendjét méltatta, és kiemelte, olyanok csatlakozhatnak a csapathoz, akik osztoznak a párt értékeiben.

Kormányképes erők leszünk, Bősz Anett csatlakozása is ezt segíti elő – mondta Vadai.

Bősz Anett is szólt néhány szót, ő az ellenzéki képviselők nehézségeit ecsetelte, és jogsérelmek kapcsán sopánkodott egy sort. Bősz szerint az ellenzék válasza a kormány ilyen jellegű ármánykodásai ellen az összezárás.

Bősz Anett szerint ő garanciát kapott arra, hogy a liberális értékek a parlamentben felerősödhetnek.

A Magyar Liberális Párt nevű gittegylet Fodor Gábort váltó új vezetője már most a NER leváltásáról ábrándozik.

A gittegylet közleményben is tudatta a nagy lépést:

„A kormánypártok a parlamenti házszabály tervezett módosításával tovább korlátoznák a független képviselők és a frakciók mozgásterét, hogy így akadályozzák az ellenzék parlamenti munkáját. Bősz Anett ennek megy elébe, és még az új fideszes javaslat életbelépése előtt csatlakozik a DK frakciójához. A parlamentben így hatékonyabban képviselheti majd a liberális értékeket, mint független képviselőként” – írja a pártocska.

„Bősz és a DK-frakció között eddig is szoros, szakmai és érték alapú együttműködés volt. A belépéssel ez a jó kapcsolat teljesedik ki. A Magyar Liberális Párt célja továbbra is az, hogy 2022-ben közös erővel válthassuk le az Orbán-kormányt” – erősködik a liberális fogat.

Mint ismeretes, rövid ideig Bősz Anett a Párbeszéd frakcióját erősítette, majd a liberális értékek mellőzésére hivatkozva kilépett onnan, amivel akkor veszélybe sodorta a mikropárt frakcióját.