„Ebben a faluszéli épületben érnek össze a szálak, ez a Bajnai Gordon-féle Datadat és az Ezalényeg.hu-t kiadó Oraculum 2020 kft. könyvelőirodája, és itt fizetik ki a DK uniós képviselőit és az általuk alkalmazottakat is” – áll a cikkben.

Hirdetés
Fotó: Metropol

Októberben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ebben a kis borsodi falucskában, Szegiben találta meg a DatAdat könyvelését. Később a Magyar Nemzet derítette ki, hogy itt könyvelik az Ezalényeg.hu-t , a baloldali „heccportált” üzemeltető Oraculum 2020 Kft.-t is, de a 2019-es európai parlamenti választások óta a DK-sok brüsszeli apanázsa is ide érkezik.

Ha átböngésszük a brüsszeli nyilvános iratokat, többször is felbukkan a Legal and Finance kft. neve, melynek ez a székhelye, írja a lap. Mind a négy Gyurcsány-párti európai parlamenti képviselő, Dobrev Klára, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor és Molnár Csaba európai parlamenti adatlapján szerepel a Legal and Finance kft. mint hivatalos kifizetőhely. Az az épület, ahol a DatAdat, tehát a dollárbaloldal könyvelése is zajlott. A szálak tehát nyilvánvalóan itt érnek össze.

Az EP honlapján is szerepel a cég neve, mellette a négy DK-s képviselőé

A Metropol munkatársai elmentek a kis borsodi épületbe és becsöngettek. Rengeteg dossziét láttak, cégnevekkel.

A cikk folytatása és képek ITT, a Metropol oldalán találhatók.

Korábban írtuk