A bejegyzésben emlékeztettek, Láng Zsolt frakcióvezető a közgyűlés ülésén arról kérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert, „miért nehezíti meg a fővárosi mozicég az Elk*rtuk című, a 2006-os öszödi beszéd idején játszódó politikai thriller bemutatását”, miközben az internetes érdeklődés és jegyvétel a sokszorosa bármely másik filmpremierének.

Hirdetés

Hozzátették: erre a kérdésre a főpolgármester nem adott választ, „azonban a Gyurcsány-párt közgyűlésben ülő harcosai lementek a realitás talajáról”.

Idézték Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest, aki – mint írták – arról értekezett, hogy kivitette a „szereposztó díványt” az irodájából.

Ebből arra következtethetünk, hogy elődje, Szentkirályi Alexandra ilyen bútor segítségével hozta meg az elmúlt időszak kulturális döntéseit. Ismerve a két szereplőt, ez a felvetés több szempontból is meghökkentő… De a me too-mozgalmak árnyékában józan embernél erős magyarázatra szorul.

A fővárosi Fidesz bejegyzésében hivatkozott Szaniszló Sándor (DK) XVIII. kerületi polgármesterre is, „aki nem kevesebbet állított, mint hogy megbízható kormányoldali forrásokból tudja, hogy ezt a borzadály filmet hetek óta játszák a fideszes székházakban (hol?!) és játsszák csak ott tovább.

A bejegyzésben idézték Horváth Csaba zuglói szocialista polgármester is, aki az ülésen nemes egyszerűséggel „home videónak” titulálta a filmet.

A fővárosi Fidesz szerint ezek is azt mutatják, hogy „óriási a pánik Gyurcsányéknál”.

Korábban írtuk