Oláh Lajos (DK) a koronavírus elleni oltásra történő regisztráció eltörlését sürgette a kormánynál. Szerinte a mélyszegénységben élőket a koronavírus-járvány sokkal brutálisabban érinti, mint tehetőseket, és oltottság szempontjából is sokkal rosszabb helyzetben vannak. Hozzátette: ezek az emberek sokszor internet hiányában nem tudnak regisztrálni, de sokszor kitöltés is problémát jelent számukra.

Hirdetés

Javasolta, hogy a kormány szabaduljon meg „a regisztrációnak álcázott adatgyűjtéstől”, vagy segítse a folyamat gyorsítását, nyissanak a stadionokban oltópontokat, vonják be az önkormányzatokat.

Töröljék el a regisztrációt az oltásra!

Ne a Kubatov-lista legyen fontos, hanem a magyar emberek védelme. A kormány törölje el a koronavírus elleni védőoltásra az előzetes regisztrációt, hogy mindenkinek egyforma esélye legyen mielőbb megkapni a vakcinát! Kövesd élőben, és oszd meg Dr. Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője parlamenti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, April 12, 2021

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányhivatalok is segítik a leginkább kiszolgáltatott emberek regisztrációját, a 60 év felettiek pedig levélben is jelentkezhetnek oltásra.

Szerinte „turbó fokozatra kapcsolt az cinizmus és képmutatás”, amit az ellenzék oltásokkal kapcsolatban művel. Miközben az ellenzéki politikusok széles körben megkapták az oltást, a nyilvánosságban az oltási program ellen vannak – hangoztatta.

Korábban írtuk

Azt firtatta, hogy az ellenzék felmérte-e, mivel járna az, ha nem lenne regisztráció. Szerinte tömegek zúdulnának a háziorvosi rendelőkre.

Kitért arra, hogy az ellenék határozati javaslatban tiltotta volna meg a kínai vakcinák használatát, és az orosz oltást is ellenzi, így a baloldal az elmúlt hetekben egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat. Ez nem oltáspártiság, „ez tőről metszett, feketeöves, okleves, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség” – fogalmazott. Szorgalmazva a határozati javaslat visszavonását azt mondta, a járvány közepén az egész baloldal az oltás ellen kampányol.

A baloldal most éppen az oltási regisztrációt törölné el. Stadionos oltópontokra hivatkoznak olyan országokból, amelyekben az átoltottság a fele a magyarországinak. Itt a válasz.

Posted by Dömötör Csaba on Monday, April 12, 2021