Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Horváth Tamás polgármester
Hirdetés

A koronavírus világjárvány helyi gazdaságot érintő hatásainak enyhítése érdekében Rákosmente Önkormányzata a járvány által leginkább sújtott kerületi mikro-, kis- és középvállalkozásokat, egyéni vállalkozókat gazdasági tárgyú könnyítésekkel segíti.

A XVII. kerületi önkormányzat a vírusjárványra való tekintettel 50 százalékkal csökkenti az általa bérbe adott ingatlanok és földterületek bérleti díját, illetve a kerület közterülethasználati díjait is április elsejétől egészen augusztus végéig.

A kerület emellett 2020. november 30-ig késedelmi pótlékmentes fizetési halasztást engedélyez a helyi vállalkozások részére a telekadó, az építményadó és a gépjárműadó terén egyaránt.

Ugyanakkor az önkormányzat ingyenes tanácsadó szolgáltatások igénybevételét is lehetővé teszi a vírusjárvány miatt kialakult helyzet által veszélyeztetett helyi vállalkozásoknak. Ennek keretében a Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda ingyenes jogi tanácsadást és adótanácsadói segítséget biztosít a bajba jutott vállalkozásoknak – derül ki a György-Rúzsa Ágnes jegyző és Horváth Tamás polgármester által jegyzett közleményből.