Három év kitérő volt, de a Hír TV most hazatalált – mondta Szentesi-Zöldi László az Echo TV Napi aktuális című műsorában. Trombitás Kristóf, a Mandiner.hu munkatársa szerint Kálmán Olga kirúgása szimbolikus, amellyel a hosszú ’90-es éveknek vetettek véget. Míg Pilhál Tamás, a PestiSrácok.hu munkatársa úgy véli a tegnapi volt az I-nap, vagyis az Igazság napja. 

Szentesi-Zöldi László emlékeztetett arra, hogyan indult útjára a Hír TV: „Ez a TV úgy született a 2002-es elveszített választás után, hogy százforintosával adták össze. Három év kitérő volt, de a Hír TV most hazatalált”. 

A G-nap után voltak, akik felálltak és eljöttek, mint például Kovács Andrea, Liszkay Gábor vagy Gajdics Ottó, hiszen ők nem tudtak azonosulni Simicska Lajos elvárásaival. Trombitás Kristóf azonban felhívta a figyelmet arra, hogy Csintalan Sándor milyen sokszor át tudott fordulni. Szerinte Simicska Lajos nem is médiabirodalmat szeretett volna létrehozni, ez csupán egy pöröly volt a Fidesz és Orbán Viktor ellen. Ebben pedig az is benne volt, hogy ha ez a fegyver már nem lesz megfelelő, akkor el fogja dobni, mintha soha nem lett volna az övé – tette hozzá. Kálmán Olga kirúgását szimbolikusnak nevezte, amely a hosszú ’90-es évek lezárását jelképezi.

Pilhál Tamás erre úgy reagált, hogy Kálmán Olga szerződtetésével végleg elgurult a gyógyszer a Hír TV-nél.

Szentesi-Zöldi László végezetül hozzáfűzte, a G-nap utáni időszak egy légvár volt, ami a tegnapi napon kipukkadt. 

A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva nézhetik meg.