A közlemény szerint a japán kormány elkötelezte magát, hogy 926 583 dollárnyi támogatást nyújt a magyarországi szervezet számára.

Hirdetés

A támogatás révén „az IOM-nak lehetősége nyílik a válság sújtotta emberek számára az életvédelmi segítségnyújtás megerősítésére Magyarországon” – írták.

A projekt célja, hogy „humanitárius segítséget nyújtson, beleértve az IOM által biztosított szállásokat és az alapvető szükségleteket az ukrajnai háború miatt Magyarországra menekült, legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő személyek számára, miközben hozzájárul az önellátást elősegítő környezet kialakításához”.

Ennek része a szállás biztosítása, az élelmiszer- és higiéniai cikkek beszerzése és szétosztása, élelmezési program, valamint a gyermekvédelem biztosítása a gyermekgondozási létesítmények fejlesztésén keresztül – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk

Közölték azt is, hogy „eddig több mint 2,4 millió ukrán és harmadik országbeli állampolgár érkezett Magyarországra a magyar-ukrán határon keresztül és 34 248 ember kért menedékes státuszt Magyarországon”.