Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

Ezzel a gyakorlattal szemben a Jobbik egy komplett jövőépítési csomagot tett le az asztalra – mondta pártja költségvetési módosító javaslataira utalva Z. Kárpát Dániel, hangsúlyozva: pártja nem kedvezményes vagy „visszaélésekkel tarkított” hitelekkel javítana a családok helyzetén, hanem érdemi lehetőségekkel, legyen szó az otthonápolási díj emeléséről, a kis- és középvállalkozások béremelésének könnyítéséről vagy a bérlakásépítési program elindításáról.

Z. Kárpát Dániel ide sorolta, hogy a Jobbik külön keretet biztosítana az elvándorolt magyarok hazatérésének elősegítésére, valamint gátat vetettek volna annak, hogy külföldi dolgozókkal törjék le a hazai béreket.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus azt mondta, mintegy 600 milliárd forintnyi „homályos vagy teljesen értelmetlen” tételt találtak elgondolásaik megvalósítására a jövő évi költségvetésben, olyanokat, mint kormányzati „piramisépítések” vagy minisztériumok nem bérjellegű kiadásai. További lehetséges megoldásként említette, hogy a multicégekkel kötött stratégiai szerződések újratárgyalása révén lehetne emelni a munkabéreket és a költségvetés bevételeit.