A DK-elnök most nagyvonalúan azt állítja, nem bontanák le a kerítést, bár szerinte ez nem racionális döntés lenne. Persze azt nem ígérte, hogy őrizni is fogják… A bukott miniszterelnök hívei egymást túllicitálva bizonygatják, mennyire fölösleges a határzár, és remélik, hogy hamarosan „szétrohad”, vagy elhordják a fémtolvajok.

Hirdetés

„Nem bontjuk le a kerítést. Maradjon. Mert nagyon sokan ezt hiszik biztonságuk garanciájának. Akkor legyen. Bármeddig. Nincs helye racionális érvelésnek. Nincs rá szükség. Ha kerítés kell, legyen!” – írta cinikusan tegnapi posztjában Gyurcsány Ferenc. A DK-elnök szavai ismét bizonyítják, amit egyébként eddig is sejteni lehetett, hogy ha esetleg nem is bontaná le a kerítést azonnal egy baloldali kormány, de sem a karbantartására, sem pedig az őrzésére, annak személyi és technikai feltételeire nem fordítana semmit, márpedig anélkül a határzár mit sem ér.

Gyurcsány követői persze „vették az adást”, és vezérükhöz csatlakozva gúnyos megjegyzéseket tettek, volt, aki azon élcelődött, ültessenek a kerítés mellé futóbabot, hogy legalább legyen kihasználva, sokan úgy vélekedtek, kidobott pénz lenne a bontásra és a „szemét, fémhulladék” elszállítására költött összeg, de akadt, aki szerint „lebontják azt ingyen is a fémtolvajok. Vagy szétrohad, mint a legtöbb orbánista förmedvény, magától is.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk