Hirdetés

Anya! Én ilyen híres vagyok? – kérdezte Peti. Honnan ismer a miniszterelnök, hogy azt mondta nekem, „barátom”?

A 8 éves Petinél 3 éves korában agydaganatot diagnosztizáltak az orvosai. Pár hónappal később megműtötték, melynek következtében mindkét szemére sérült a látása. A daganatot nem sikerült eltávolítani, egy 14 milliméteres tumor megmaradt. Több súlyos, élete végéig tartó betegség is kialakult nála.

A mérkőzést anyukája kommentálásával tudta „megnézni” kis hősünk. Annyira magával ragadta a hangulat, hogy a Litvánia elleni meccset már beöltözve, kiabálva, kürtöt fújva izgulta végig.

A hosszan tartó súlyos betegség miatt a család anyagi helyzete nem engedte volna meg, hogy eljuthassanak a tengerhez, pedig ez Petinek régi nagy álma volt. A Ments Életet Közhasznú Alapítvány által szervezett „Álomutazás” során a kisfiú és anyukája ötven társával együtt négy napot tölthetett Montenegróban. A mérkőzés megtekintése mellett életében először megmártózhatott a tengerben, hajókiránduláson vehetett részt és ellátogathatott a festői Budvába és Kotorba is.

Az utazást többek között az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított Puskás Akadémia is támogatta 600 ezer forinttal.

Korábban írtuk