Fotó: MTI/Kovács Attila
Hirdetés

„Megtiszteltetés számunkra, hogy tizenkét éve össze tudjuk gyűjteni azokat a segíteni akaró embereket, akiknek talán nem mindig jut eszébe, hogy hova és milyen segítséget lehet nyújtani, viszont év végén van egy koncentrált eseménysorozat, amellyel ösztönözni tudjuk őket” – emelte ki Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a programot elindító hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

„Az idei kampány célja, hogy a Semmelweis Egyetem Alapítványának segítségével hozzájáruljunk a koraszülöttek és családjaik megsegítéséhez, támogassuk a korai fejlesztésben résztvevő szakemberek áldozatos munkáját, és megszólítsunk mindenkit, aki szívesen áll a jó ügy mögé” – emelte ki Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Merkely Béla, az egyetem rektora elmondta, hogy a túl korán vagy a rendellenességgel született gyerekek különösen gondos odafigyelést, komplex támogatást igényelnek, ellátásukban országos szinten a Semmelweis Egyetem szerepe alapvető.

A tizenkét éve indult Jónak lenni jó! legnagyobb eredménye az összefogás megteremtése – emelte ki Siklósi Beatrix, a program projektvezetője, hozzátéve: „ha tisztességes ügyeket támogatunk, akkor nincs jobb és bal oldal, akkor egy dolog van, hogy segítsünk.”

Korábban írtuk