Rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert Orbán Viktor TikTok-fiókja. Mint arról lapunk is beszámolt, a miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy immár a TikTokon is jelen lesz, majd egy bejegyzésében erdélyi fiatalokkal beszélgetett, akik többek között arról kérdezik, hogy miért nincs még fent az említett közösségi oldalon. A videó gyorsan végigfutott az interneten, mivel azt már 1,2 milliószor látták és csaknem 58 ezren kedvelték.

Hirdetés

Megjegyzendő, hogy eközben már majdnem 76 ezer követője van Orbán Viktor TikTok-oldalának, és a bejegyzéseit összesen egymillióan kedvelték már.

A lépés nem számít szokatlannak a politikusok között, mivel többek között Emmanuel Macron francia elnök és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is jelen van a platformon, de hazai példák is akadnak, mivel rendszeresen tölt fel tartalmakat a TikTokra Tuzson Bence újdonsült igazságügyi miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is. Orbán Viktor mellett Tuzson Bence bejegyzései is népszerűek, miután a posztjaira már 4,2 millió lájk érkezett, de Szentkirályi Alexandra TikTok-videóit is több mint kilencszázezren kedvelték.

Ismert: a miniszterelnök a TikTok mellett minden jelentősebb közösségimédia-platformon jelen van, és mindenhol rendkívüli népszerűségnek örvend, miután a Facebookon 1,2 millióan követik. Orbán Viktor profilját megtekintve az látható, hogy az utóbbi napokban a múlt heti magyar sportsikerek mellett a hagyományos pénteki Kossuth rádiós interjúhoz kapcsolódóan születtek bejegyzések, amiket rendre több ezren lájkolnak, kommentelnek, illetve százas nagyságrendben osztanak meg.

Korábban írtuk

A miniszterelnök a további platformokon is népszerű, miután a Twitteren 181 ezren, míg az Instagramon 175 ezren követik, a bejegyzéseire pedig az említett két oldalon is ezres nagyságrendben érkeznek reakciók a felhasználóktól.

A baloldal a közösségi médiában is a jobboldal mögött kullog a népszerűségi versenyben. Az ismertebb ellenzéki politikusok jellemzően nincsenek jelen a TikTokon, ott leginkább a pártok hivatalos fiókjaival lehet találkozni. A baloldal vezető pártja, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció TikTokja a kormánypárti politikusokhoz képest jelentős lemaradásban van, alig több mint ötezer követőjük van, a bejegyzéseiket pedig összesen csak 91 ezren kedvelték. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke saját profillal van jelen a TikTokon, ő sem örvend azonban nagy népszerűségnek, mivel csak 5412-en követik és ötvenezren kedvelték az oldalát. A többi platformon a baloldali politikusok ugyancsak a vert seregben vannak. Gyurcsány Ferencnek a Facebookon 327 ezer, az Instagramon pedig 46 ezer követője van, a bejegyzéseit pedig jellemzően csak pár százan kedvelik.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.