Hirdetés

Hollik István már csütörtöki Facebook-bejegyzésében közölte: a hatóságokhoz fordulnak Karácsony Gergely ötszázmilliója miatt.

Mint fogalmazott, ismeretlen eredetű több tíz milliós készpénzes befizetések mentek Karácsony Gergely 99 Mozgalom elnevezésű egyesületéhez, ennek ellenére ő mélyen hallgat.

Ezért most az illetékes hatóságokhoz fordulunk és megkérdezzük: érkezett-e bejelentés a hatósághoz pénzmosás gyanújának ügyében?

Azt tudjuk, hogy durván beavatkoztak a magyar választásokba és a dollárbaloldal törvénytelenül külföldi támogatást fogadott el. Azt viszont még mindig nem tudjuk, honnan jöttek ezek a pénzek – írta Hollik István, aki szerint ugyanez a kérdés merül fel Karácsony Gergely ötszázmilliójával kapcsolatban is, amit gyanús módon fizetett be egy baloldali megbízott készpénzben, méghozzá nagyrészt külföldi – euró és angol font – valutában.

Kinek a pénze ez? Külföldről érkezett, ahogy a többi, dollárbaloldalhoz érkező támogatás

– fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki most a pénzügyminisztertől, illetve a legfőbb ügyésztől vár választ arra, pénzmosás gyanújával tett-e már valaki bejelentést a hatóságoknál.

Hollik István a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, számtalan kérdés merül fel Karácsony Gergely mozgalmát illetően.

Hogyan lehet az, hogy létrehoznak egy mozgalmat, hogy Karácsony Gergelyből miniszterelnök-jelöltet fabrikáljanak, és 506 millió forintból 450 millió forint azután érkezik a mozgalom számlájára, hogy Karácsony visszalépett? Sőt, még 100 millió forint érkezik azután, hogy lezajlott a választás, és a baloldal kikapott

– mondta a politikus, aki szerint az is felvet kéréseket, hogy a főpolgármester azt állítja, hogy magyar adományozóktól gyűjtöttek, de akkor hogy lehet, hogy az összeg nagy része euróban volt? Hogyan lehetett adományozni, ha a mozgalom honlapján semmilyen jelzés nem volt arról, hogy hova várják az adományokat?

A sokadik gyanút keltő elem pedig az, hogy a mozgalomnak nem volt irodája, mindössze Perjés Gábor törökbálinti villája volt feltüntetve. Így az adománygyűjtő láda csak a székhelyen lehetett. Mennyire életszerű az, hogy a baloldali adományozók elmennek Törökbálintra, becsöngetnek Perjés Gáborhoz, hogy betennék a pénzt az adománygyűjtő ládába

– sorolta az aggályokat Hollik István.

(forrás)

Korábban írtuk