Fotó: Vogt Gergely/Demokrata
Hirdetés

Valótlant állított a pecsistop.hu, a szabadpecs.hu, valamint rájuk hivatkozva több más médium akkor, amikor azt közölték, hogy a legfőbb ügyész eljárást kezdeményezett a pécsi polgármesterjelölt ellen – fogalmaztak. Hozzátették: Harangozó Tamás (MSZP) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben senki nem tett korábban feljelentést. Mivel azonban az országgyűlési képviselő kérdése tartalma szerint feljelentésként értékelendő, az irányadó szabályok szerint – ahogyan az más hasonló ügyekben is történik – a Legfőbb Ügyészség továbbította azt az elbírálásra jogosult nyomozó hatósághoz – tették hozzá.

Mindezek alapján megállapítható, hogy a legfőbb ügyész vagy az ügyészség Vári Attilával szemben nem kezdeményezett büntetőeljárást, nem rendelt el nyomozást, ilyen nincs is folyamatban – olvasható a közleményben.

A szabadpecs.hu cikke szerint egy büntetőügyben született első és másodfokú ítélet szerint „sem felelt meg a tényeknek a Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltjének tanúvallomása”, a pecsistop.hu szerint „egy verekedési ügyben nem bizonyult szavahihetőnek” a politikus.