2010 óta a legrosszabb évén van túl a magyar baloldal. Az utolsó mentsvárként kikiáltott előválasztás és a közös indulás nem hozta el a várt eredményt, sőt a Fidesz-KDNP eddig nem látott győzelmének lehettünk tanúi – nyilatkozta Rotyis Bálint az Origónak adott interjújában.

Hirdetés

Az ellenzék máig nem tudta feldolgozni a választási vereséget

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a 2022-es vereséget valójában máig nem tudta feldolgozni az ellenzék, gyakorlatilag az összes baloldali párt vegetál, még Gyurcsány Ferenc is csak annyit tudott elérni, hogy pártja támogatottsága ne csökkenjen.

A pártfinanszírozási botrány is váratlanul érte a baloldalt

A választási vereséghez hasonlóan a pártfinanszírozási botrány kirobbanása is teljesen váratlanul érte a magyar baloldalt. Ennek a botránynak viszont csak az első felvonásán vagyunk túl, a jelenleg is folyó vizsgálatok miatt a baloldal megtehette, hogy próbálja kerülni a témát, de ezek a hatósági vizsgálatok egyszer véget érnek – fejtette ki a szakértő.

Onnantól kezdve mindenkinek papírja lesz arról, hogy pontosan milyen mértékben volt érintett a rendszerváltozás óta kirobbant legnagyobb pártfinanszírozási botrányban

– tette hozzá. A Nézőpont Intézet elemzője arról is beszélt, a korrupt európai baloldal számára Eva Kaili ügye tragikus következményekkel fog járni.

Az eddig erkölcsi magasságokból prédikáló balliberális politikusokról kiderült, hogy a korrupció igen közel áll a szívükhöz. Mindez azért nagyon fontos, mert így mindenki láthatja, hogy az Európai Parlament az európai szintű korrupció melegágya, és ezt a helyzetet nemcsak megpróbálták óvni a balliberális politikusok, hanem a saját meggazdagodásuk érdekében éltek is a kínálkozó lehetőségekkel

– hangsúlyozta.

Ezt követően hitelesen nem vádolhatják Magyarországot korrupcióval, már csak azért sem, mert a magyar kormány 2022 végén számos olyan intézkedést fogadott el, amelyek az Európában egyébként sem kirívó hazai korrupció szintjét tovább csökkenthetik – jelentette ki Rotyis Bálint.

Soha nem látott támogatást kapott az ellenzék Brüsszelből és Washingtonból

A baloldali ellenzék külföldi finanszírozásával kapcsolatban az elemző azt mondta, már 2010-ben megtanulhatta volna a baloldal, hogy a magyarok nem tűrik el azokat a pártokat, akik nem hazánk érdekét tartják szem előtt. 2022-ben soha nem látott támogatást kapott az ellenzék Brüsszelből és Washingtonból egyaránt, mégsem sikerült semmi eredményt elérniük.

Gyurcsány Ferenc és társai nem képesek megérteni, hogy még amerikai pénzek segítségével sem lehet Magyarországon választást nyerni, ha közben a magyar emberek érdekével szemben politizálnak. Mindaddig, amíg nem vonulnak le a pályáról a sokszorosan bukott baloldali politikusok, addig nem várhatjuk el, hogy a baloldal gondolkodásában érdemi változás következzen be

– vélekedett Rotyis Bálint.

A teljes interjút az Origo oldalán olvashatják.

Korábban írtuk