Fodor Gábor ma nem tétlenkedik: miután bejelentette, „természetesen idén is ott lesz a Pride-on”, pártja nevében nyilatkozattételre szólította fel az ellenzéki erőket.

Fotó: MTI, archív

A Magyar Liberális Párt honlapján megjelent közlemény szerint Fodor Gábor levélben fordult az ellenzéki pártok vezetőihez annak érdekében, hogy közösen lépjenek fel az LMBTQ közösségért.

A párt egy állítólagos LMBTQ közösséget érintő felmérésre hivatkozik, amely szerint „a megkérdezettek 40 százaléka kényszerült már hazudni szexuális orientációjáról álláskeresés közben, a transzneműek 55 százaléka pedig azt mondta, veszített már el munkahelyet mássága miatt”.

„Annak érdekében, hogy megszűnjön ez a jogsértő állapot, minden ellenzéki pártvezetőt arra kérünk, hogy küldje nekünk vissza azt a nyilatkozatot, amelyben ígéretet tesz rá, hogy pártjával együtt kiáll a meleg közösség teljes jogegyenlősége mellett, ideértve a házasság és az örökbefogadás, valamint a mesterséges megtermékenyítés intézményét” – írja a liberális párt közleményében.

Kíváncsian várjuk az ellenzéki pártok, különösen a Jobbik reakcióját.

demokrata.hu