Az államtitkár a Facebook- és a Twitter-oldalán, valamint az abouthungary.hu-n közzétett állásfoglalásában kiemelte: az Európai Parlament újra Magyarországot támadja, ezúttal meg akarják akadályozni, hogy 2024 második félévében Magyarország legyen az unió soros elnöke.

Hirdetés

Indokként a szokásos, már unalomig ismételt vádaskodással jönnek, miszerint Magyarország megsérti az EU alapvető értékeit, és ezért nem alkalmas az elnöki pozíció betöltésére – tette hozzá. „Tisztában vagyunk a valódi okkal: nem tetszik nekik, hogy Magyarország békepárti, és bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba” – fogalmazott Kovács Zoltán.

Közölte, a magyar kormány azonban nem enged a nyomásnak, kitart az álláspontja mellett. Ez a háború első pillanatától fogva világos: Magyarország békét és azonnali tűzszünetet szorgalmaz, mert csak azzal lehet megmenteni az emberi életeket – írta.

Rögzítette: Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja. Már korábban is ellátta az Európai Tanács soros elnökségét, és így lesz ez 2024-ben is.

Jól haladnak az uniós elnökség előkészítésével, és olyan fontos, a bevándorláspártiak számára nem kívánatos témákat kívánnak napirendre venni, mint az európai demográfiai kihívások, a migráció helyett a családpolitika – jelezte.

Korábban írtuk