Halász János (Fidesz) az afganisztáni kivonulással kapcsolatban fogalmazta meg aggodalmait. Szerinte az afganisztáni helyzet nélkül is erősödött a migrációs nyomás idén Európában; a migránsok bejutását a Soros-féle ngo-k továbbra is támogatják. Hozzátette: Magyarországon is aggasztó mértékben emelkedik az illegális határátlépések száma és növekszik az embercsempész-hálózatok aktivitása is. Félő, hogy Magyarországnak fel kell készülnie egy újabb, akár a 2015-ösnél nagyobb migrációs hullámra is – mondta.

Hirdetés

Közölte, a nemzeti konzultáció eredményeiből látszik, a kormány továbbra is számíthat a magyar emberek támogatására a határvédelemben. A baloldal viszont továbbra is lebontaná a kerítést és beengendné a migránsokat – közölte. Hozzátette, a magyar emberek biztonságának garantálásához meg kell állítani Gyurcsányt és Karácsonyt.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is úgy látta, hogy több milliós migránshullám is lehet. Szerinte az országukat elhagyó afgánokat a térségben kell tartani, nem szabad Európába hozni.

Közölte, a magyar kormány visszautasítja a migránsok betelepítését, fenntartja a határkerítést és biztosítja a határvédelmet.

Korábban írtuk