Hirdetés

Bősz Anett (DK) kifejtette: a kormánypártok az elmúlt időben több társadalmi réteget is szembefordítottak egymással.

Úgy vélte, a kormánypártok egymás ellen fordították a nyugdíjasokat és az aktívakat, a nyugdíjak egyre jobban leszakadnak a keresetektől. Szembe fordították a szegényeket a jobb módúakkal az egykulcsos adórendszerrel, ráadásul a családi pótlék 11 éve nem emelkedett – közölte. Hozzáfűzte: a családi adókedvezmények leginkább a magasabb jövedelműeknek kedveznek.

Kiemelte: a miniszterelnök október 23-i beszédével is a társadalmi feszültségeket szította. Jövőre remélhetőleg olyan demokrata kormány vezeti majd az országot, amely a béketeremtést is feladatul tűzi ki – fogalmazott.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár minderre úgy reagált: rossz helyre címezte a képviselő a mondatait, mert azokkal fog össze, akik elvették a 13. havi nyugdíjat, akiknek kormányzása idején a nyugdíjak vásárlóértéke folyamatosan csökkent. Ők emelték az energiaárakat, megszüntették a családoknak járó adókedvezményt, az otthonteremtési támogatást – sorolta.

Hangsúlyozta: ezzel szemben a kormánypártok azon dolgoznak, hogy visszaadják a 13. havi nyugdíjat, hogy ne csökkenjen a nyugdíjak vásárlóértéke, ráadásul jelentős nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok. 2010 óta azért dolgoznak, hogy erősítsék a családokat, hogy könnyebb legyen gyermeket vállalni, otthont teremteni – magyarázta.

Közölte: szombaton békés, méltóságteljes tömeg emlékezett október 23-ra, a képviselő szövetségesei viszont annak idején „rátámadtak a saját népükre”.

Korábban írtuk