Arra kérjük az embereket, nyilvánítsanak véleményt a konzultációs ív kitöltésével szuverenitásunk fontos kérdéseiről. Így segítsék a kormányt, hogy hitelesen, nagy felhatalmazással képviselhesse álláspontját Brüsszelben. Az országjárás, a konzultációs fórumok célja, hogy ezekről a kérdésekről tudjunk beszélni – mondta a fideszes politikus.

Hirdetés

Nem csak négyévente a választásokon kell megkérdezni az emberek véleményét. A napokban választás volt Hollandiában, és az ottani balliberális oldalt meglepte, hogy mi az emberek véleménye a migrációról. Minket ilyen meglepetés nem érhet, mert rendszeresen megkérdezzük az embereket – jegyezte meg Varga Mihály.

A mostani konzultáció egyik fontos kérdése: béke vagy háború? „Mi békepártiak vagyunk” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

A konfliktusokat békésen kell lezárni, Brüsszel viszont pénzzel és fegyverekkel próbálja meghosszabbítani a háborút. Ukrajnában már az első világháborúhoz hasonló állóháború alakult ki, fiatal életek vesznek oda. Békére van szükség, nem háborúra, a háborúba küldött fegyverekre – mondta Varga Mihály.

Korábban írtuk

Hasonlóan fontos kérdés Európa jövője. Az Európai Uniót nemzetállamok hozták létre, az unió sorsa a nemzetállamok közönségén múlik, ám Brüsszel a nemzeti függetlenség felszámolásán dolgozik. Az Európai Bizottság átlépi hatáskörét, például a migráció kérdésében volt olyan döntés, amellyel megkerülték az egyhangúság követelményét. Az eredmények azonban minket igazolnak – hangoztatta a miniszter.

Az emberekhez fordulunk, hogy ezekben a fontos kérdésekben a konzultációs ívek kitöltésével segítsék a kormányt. Védjük meg közösen Magyarország szuverenitását! – mondta Varga Mihály a nemzeti konzultációról tartott zuglói lakossági fórumon.