Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Esztergom, 2021. július 16. Varga Mihály pénzügyminiszter (k), Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke (b) és Dévényi Erika vezérigazgató átvágja a nemzeti színû szalagot az Innomed Medical Zrt. esztergomi üzemcsarnokának avatásán 2021. július 16-án. Ezen a napon Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel a magyar fejlesztésû defibrillátorokat, röntgen rendszereket és EKG-kat gyártó cég esztergomi üzemcsarnokát, mely 1,6 milliárd forintos beruházással jött létre. A 32 éves múltra visszatekintõ orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban.
Hirdetés

Varga Mihály elmondta, a 32 éves múltra visszatekintő orvostechnikai vállalat a kormánytól 1,3 milliárd forintos támogatást kapott az Egészségipari támogatási programban.

A társaság nemzetközileg is elismert középvállalattá fejlődött, a világ 100-nál több országába szállít életmentő eszközöket – ismertette a pénzügyminiszter, és megjegyezte, az Innomed termékei iránti keresletet jelzi, hogy a járvány évében is 25 százalékkal nőtt a cég árbevétele, elérve a 3,7 milliárd forintot.

Az Egészségipari Támogatási Programban országszerte olyan vállalatok kapnak támogatást, melyek világos terv mentén szeretnék fejleszteni működésüket és termelésüket. „A társaságok a piacon megállták a helyüket, fejlesztéseikhez a kormány szívesen társul partnerként” – jelentette ki Varga Mihály.

Völner Pál a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 2010 utáni korszakban az egészségügy átalakításában most tett meg nagyobb lépéseket a kormány, majd hozzátette, bízik abban, hogy a magyar piacon egyre tisztázottabb viszonyok lesznek és a vidéki kórházfejlesztések után a fővárosi intézmények is meg tudnak jelenni erős vásárlóként.

Korábban írtuk

Dévai Endre, az Innomed igazgatóságának elnöke elmondta, a támogatást a koronavírus-járvány követelményeihez illeszkedő defibrillátor, DTS tüdődiagnosztikai rendszer és telemetriás EKG rendszer kifejlesztéséhez és gyártásához használták fel.

A beruházással felújították a gyártócsarnokot, valamint a termeléshez szükséges robotizált és automata gyártó- és szerelő sorokat szereztek be.

Az Innomed Zrt. 115 munkavállalót foglalkoztat, melynek megközelítően fele az esztergomi telephelyen a termelésben vesz részt, egyötöde a fejlesztői tudásközpontban dolgozik, a fennmaradó létszám pedig a kereskedelemért felelős.

A társaság 2019-ben 2,9 milliárd, 2020-ban 3,7 milliárd forint árbevételt ért el, melynek közel 70 százaléka exportból származott. Főbb kereskedelmi partnereik: Indonézia, Kína, Oroszország, de egy Déli-sarki kutatóbázison is üzemel berendezésük.