Nagyszombaton a Nagyszombat csapatát fogadták a sárga-kékek, akik a szerdai első bajnoki győzelem után bizakodóan léptek a pályára. A mérkőzést hatalmas biztonsági intézkedések sora előzte meg. Tucatnyi rendőr, kommandós, vízágyúk, kutyás és titkos rendőrök nyüzsögtek a stadion körül és belül. Ezen kívül, lezárt utcák jelezték, hogy ismét a szlovák rendőrség „az úr” Dunaszerdahelyen.

A Felvidék.ma beszámolója szerint a kora esti órában megtartott mérkőzés nem zajlott zökkenőmentesen. A Spartak hívei már a mérkőzés elején görögtüzeket dobáltak be a pályára és a magyar nemzetiségű szurkolókat szidták. Nagyszombati nyomás jellemezte az első félidő elejét. Novota kapusnak többször is résen kellett lennie. A DAC próbált szorosan védekezni, de a védelmük ma nem jeleskedett. A sárga-kékek támadósora is próbálkozott a Nagyszombat térfelén, de gólt nem tudtak rúgni. Hrdina a tizenhatoson belül szabálytalan becsúszása után a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott és a DAC, Parvin találatával megszerezte a vezetést. Ezután felélénkült a játék és az első félidő vége előtt, a 44. percben Hanzel berúgta a Spartak egyenlítő gólját.

A második félidőben egy hazai néző futott be a pályára, de a rendezők elkapták és kivezették a stadionból. Novota Jani hatalmas potyagólt kapott Yelenkovichtól az 54. percben. Yelenkovich, megnyerte az Adiaba elleni párharcot, jól látta, hogy a hazai kapus kint áll a kapuból, átemelte felette a labdát, az pedig a hálóba pottyant. Máris 1:2-re vezettek a nagyszombatiak, és még nem volt vége a mérkőzésnek. A hazai szurkolók fáradhatatlanul buzdították kedvenceiket, szinte visszhangzott a stadion. A DAC nagyobb tempóra kapcsolt és Bajevszkij, N´lend és Beniusis is támadásokat vezet, de lövéseik nem találtak. Nem úgy a Spartak, ahol Hruska a 73. percben megszerezte csapata harmadik gólját. A kegyelemdöfést a vendégek a 89. percben Filipovic révén adták meg, góljával megszületett meg az 1:4-es végeredmény.

A nagyszombati szurkolók a mérkőzés folyamán köveket, öngyújtókat dobáltak be a rendezőkre. A rendőrség készenléti egységei azonban tétlenül nézték az egész jelenetet. DAC-sálat gyújtottak meg és görögtüzet dobtak Novota kapujába is. A kerítésen többször is átmásztak és a pályára léptek, de még ekkor sem vonultak be a rendőrség egységei. A mérkőzés után a Spartak drukkerek a régi sportcsarnok felé vonultak, ahol autóik és autóbuszaik várták őket. Közben az utcán randalíroztak és rongáltak. Egy DAC szurkolót megvertek.

Az új Városi Sportcsarnoknál szócsata folyt a két tábor között, mire a rendőrség egységei megérkeztek és a dunaszerdahelyi szurkolóknak estek nekik. Több drukkert is gumibotoztak, illetve a földön fekve is verték őket. Szemtanúk elmondása szerint érthetetlen, hogy miért csak a DAC szurkolókat vették „kezelésbe”.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Werner Lorant idegesen nyilatkozott és érthetetlenségének, valamint dühének adott hangot a mutatott játék és a bekapott gólokat megelőző szituációk miatt. A DAC jövő héten Pozsonyba utazik, ahol az ősi rivális Slovan csapatával küzd majd meg. Sajnos a mutatott játék alapján az eredmény előre borítékolható.

(felvidek.ma)