Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (illusztráció)
Hirdetés

A politikus hangsúlyozta: hisznek az összefogás erejében, abban, hogy pártállástól függetlenül tudják képviselni a kerület lakóit.

Bereczki Miklós azt mondta, olyan modern Soroksárt szeretnének felépíteni, ahol öröm lemenni a Duna-partra, és ahol nem hagyják magukra sem az időseket, sem a fiatalokat. Egy olyan családias, élhető kerületet, ahol a „miért nem?” szemléletet a „hogyan lehet?” szemlélet váltja fel – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője köszönetet mondott a többi ellenzéki pártnak azért, hogy „önmérsékletet tanúsítottak”, és megértették, hogy az emberek együttműködést akarnak.

Élő Norbert, a DK budapesti ügyvezető alelnöke úgy vélekedett, az ellenzéki pártok „történelmet csináltak Budapesten azzal, hogy sikerült az az összefogás, ami még soha nem sikerült”.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum képviselője az egész országban követendő példának nevezte a Soroksáron megvalósult összellenzéki összefogást, mert – mondta – csak így lehet lebontani a nemzeti együttműködés rendszerét. Ez meghatározó hatást gyakorolhat a 2022-es országgyűlési választásokra is – tette hozzá.

Mach Péter, a Párbeszéd országos elnökségének tagja arról beszélt, hogy bíznak az együttműködés erejében Soroksáron, valamint Dél-Pesten és az egész fővárosban is. Szerinte a következő időszak egyik legfontosabb kérdése a városrész számára az, hogy sikerül-e megóvni a Molnár-sziget, a ráckevei és a soroksári Duna-ág tisztaságát, élővilágát. Az együttműködés ezt biztosítani fogja – mondta.

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke arról szólt: a Jobbik az elmúlt hónapokban azért küzdött országszerte, hogy helyben megtalálják azokat a jelölteket, akik a leginkább esélyesek arra, hogy helyben lebontsák a Fidesz „nemzetinek és együttműködőnek hazudott” rendszerét. Közölte: mivel Bereczki Miklós kimagasló eredményeket ért el a korábbi választásokon, abban bíznak, hogy az összes ellenzéki párt támogatása gőzelemre vezeti.

Bereczki Miklós kérdésre válaszolva elmondta: a helyi megállapodás nyomán a közös jelöltek közül négyet a Jobbik, egyet-egyet pedig a többi ellenzéki párt állított.