Elérhetetlen Karácsony Gergely szakdolgozata a főpolgármester egykori alma materében – írja a Magyar Nemzet. Mint a lap megjegyzi, az is furcsa, a főpolgármesternek nem a szakdolgozata az első a szellemi teljesítményét tanúsító dokumentumok közül, amelyet rejteget vagy nem talál.

Hirdetés

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adatvédelmi tisztviselője arról tájékoztatta a lapot, hogy a baloldali városvezető szakdolgozata nem szerepel az egyetem könyvtárának elektronikus adatbázisában, és az eredeti példány sem található a gyűjtőköri állományban. Mint ismert, a politikus az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében 2000-ben szerzett szociológusi egyetemi diplomát. Az egyetem válaszából kiderült, hogy 2017 óta minden szakdolgozatot digitalizálnak az intézményben, a korábbi szabályozás alapján pedig csak tíz évig őrzik a diplomamunkák papíralapú verzióját.

A Magyar Nemzet megkereste az ügyben a főpolgármester sajtóosztályát is. A főváros sajtósai viszont kissé cinikusan azt közölték: „majd ha lesz éppen ráérő ideje főpolgármester úrnak, akkor megkeresi.”

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk