Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A Fidesz szerint hiteltelenek a szocialisták egészségügyet érintő költségvetési javaslatai, mert amikor kormányon voltak, „kivéreztették” a szektort.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elutasította a szocialisták egészségügy segítését célzó költségvetési módosító csomagját.

A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialisták leépítették a betegellátást, 600 milliárdot vontak ki az ágazatból, egymás után zárták be és adósították el a kórházakat és egészségügyi dolgozók ezreit küldték el vagy megalázóan alacsony bérért dolgoztatták őket.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP – írták – 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, több mint 500 milliárdos vidéki kórházfejlesztést hajtott végre, és elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját.

Az elmúlt két évben 207 ezer forinttal emeltük a szakorvosok bérét, emellett 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emeljük az egészségügyi szakdolgozók bérét – sorolta a kormánypárt, hozzátéve, hogy 2019-ben 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben.