Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Harangozó Tamás (MSZP) a Privát Kopó bűnügyi magazin egyik cikkének igazságtartalmára kérdezett rá a kormányfőnél. Eszerint az adóhatóság nyomoz a győri roma önkormányzat szerződéseivel kapcsolatban üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más gazdasági bűncselekmények miatt, ami okán 800 millió forintos kár érhette az államot.

Szerinte az ügyet átszövik a helyi politikai érdekek, az érintettek választási csalásra kényszerítették a sajátjaik által kizsákmányolt cigány közösséget. Kijelentette azt is: egy Vezérnek nevezett „nagyember” intézte az újabb és újabb szerződéskötéseket.

Orbán Viktor visszakérdezett: komolyan gondolja a képviselő, hogy a Privát Kopó cikkét kellene kommentálnia? Ha tudná is, hogy miről van szó, akkor is csak azt felelné, hogy helyes, ha a hatóságok teszik a dolgukat, valamint azt, hogy folyamatban lévő ügyről nem tud és nem is akar nyilatkozni – fűzte hozzá.

Megjegyezte ugyanakkor: lezárt ügyről tud nyilatkozni, például Czeglédy Csabáéról, akit most éppen átvilágításra foglalkoztat a baloldal egyes önkormányzatokban. „Biztos, hogy az adatbűnözőket foglalkoztató baloldal erkölcsi kioktatása helyénvaló?” – tette fel a kérdést.

Közölte azt is: nyomozásról a legfőbb ügyész is interpellálható.

„Győrben ma egyetlen büntetőügy folyik zsarolás ügyben, ami az önök pártját érinti” – mondta.