Az MTI-hez eljuttatott közleményben a „hamis és ártó szándékú hírekre” reagálva azt írták, a hamis felvetések komolyan ártanak a magyar érdekek sikeres képviseletében. „A tranzakció célja ugyanis az, hogy a Gyurcsány-kormány által elherdált kiemelkedő stratégiai eszköz, azaz a reptér újra magyar többségi tulajdonba kerülhessen. Ezzel kijavítva egy igen súlyos történelmi hibát” – közölték.

Hirdetés

A GFM úgy fogalmazott: „az igaztalan és ártó szándékú megnyilvánulások nagymértékű tudatlanságról és tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, így teljesen hamis az az állítás, hogy december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak a visszavásárlási ügylet vonatkozásában”.

A minisztérium tájékoztatása szerint a reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások „ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között”.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a felek nem kívánnak több információt megosztani annak érdekében, hogy az üzleti érdekek ne sérüljenek, a tárgyalások zavartalanok maradhassanak és sikeresen zárulhassanak – áll a közleményben.

Korábban írtuk