Hirdetés

A képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, amiatt, hogy a varsói parlament alsóháza (szejm) csütörtökön határozatot fogadott el, melyben elutasította a migránsok áthelyezéséről szóló uniós jogszabálytervezetet, a PACE ülésén „politikai támadást indítottak Lengyelország demokratikusan megválasztott, konzervatív kormánya ellen”.

Közölte: az ülésen elmondott felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy Lengyelországot és Magyarországot, mivel konzervatív, kereszténydemokrata kormányuk van, ideológiai okokból diszkriminálják a pénzügyi forrásokhoz való hozzáférés tekintetében is.

„A lengyelek büszke, magabiztos és sikeres nemzet, képesek a saját útjukat járni anélkül, hogy a Nyugat állandóan kioktatná őket. Elutasítom a Lengyelország elleni folyamatos támadásokat, és nagyobb tiszteletet követelek a lengyel választók iránt” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál, majd hozzátette: a magyar és a lengyel ellenzék az európai intézmények mögé bújva, ideológiai alapon alaptalanul támadja saját országát.

Kiemelte: az európai intézményeknek pártatlanoknak és elfogulatlanoknak kell lenniük. Ehelyett részrehajlók, mert liberális erőkkel társulva azon közép- és kelet-európai országok ellen állnak össze, amelyeket konzervatív kormányok irányítanak. A Lengyelország elleni támadás nem az ország jogállami helyzetéről, nem a szabadságról szól, hanem a baloldal azon szándékáról, hogy a szocializmust építsék, és beavatkozzanak a közelgő választásokba.

Korábban írtuk

Kijelentette: nem véletlen, hogy a Lengyelország elleni támadás azután történt, hogy Lengyelország és Magyarország a Brüsszel által elfogadott migrációs és menekültügyi paktum ellen szavazott. A paktum azt jelenti, hogy a tagállamoknak nem lesz beleszólásuk abba, hogy kik fognak élni a területükön – mondta. Ez – emelte ki – a szuverén kormányok számára elfogadhatatlan, Lengyelország és Magyarország semmilyen kötelező betelepítési kvótát nem tud elfogadni.

Állítsák le a konzervatív kormányok elleni boszorkányüldözést Európában, állítsák le a lengyel konzervatív kormány elleni alaptalan támadásokat, maradjanak távol a lengyel választásoktól, és hagyják, hogy a lengyel nemzet döntsön a lengyel választáson – tette hozzá felszólalásában Zsigmond Barna Pál.