Hirdetés
Korábban írtuk

Arató Gergely (DK) a kormány felelőtlen politikájával magyarázta,  hogy Magyarország még mindig nem kapta meg a neki járó uniós forrásokat. A kormány miatt minden magyar állampolgár 1,5 millió forintnyi uniós forrástól esik el, amiből többek között az egészségügy és az oktatás helyzetén is javítani lehetne – mondta.

A kormányoldal ismét megbukott hazafiságból, hiszen ha teljesítik a jogállamisági feltételeket, akkor le kellett volna mondani a korlátlan hatalom egy részéről és a „korlátlan lopás lehetőségéről”, azonban kiderült, hogy Orbán Viktornak, a Fidesznek és a KDNP-nek fontosabb a saját zsebe és a hatalma, mint a haza sorsa – fogalmazott.

Arra szólította fel a kormányoldalt, hogy támogassa a parlamentben a DK törvénycsomagját, amely az uniós források folyósítása érdekében – mint mondta – helyreállítja az igazságszolgáltatás függetlenségét, kitiltja az egyetemi kuratóriumokból a politikusokat, megteremti az európai ügyészséghez való csatlakozás feltételeit és könnyíti a korrupciós bűncselekmények felderítését.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nyíltan beszélt arról, hogy pártja az EU-ban azért dolgozik, hogy meggyengítse „Orbán világát”, azaz, hogy ne adják oda a Magyarországnak járó forrásokat.

Ezt botrányosnak és antidemokratikusnak nevezte, szerinte a DK és Brüsszel is arra törekszik, hogy felülírja a választási eredményeket. Így már érthető, hogy Brüsszelből miért állnak elő újabb és a újabb feltételekkel – jegyezte meg, hozzátéve, hogy az unióban irányváltásra akarják bírni Magyarországot az ukrajnai háborúval kapcsolatban is.