Elkészült az új épület, a csoportszobák, a belső kialakítás, a kert és a játszóudvar – írták a közleményben. A fejlesztéssel a 2019-ben épült, négy csoportszobás, 56 férőhelyes intézmény befogadóképessége a duplájára emelkedett. A bővítésnek köszönhetően a 2023/2024-es nevelési évtől a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek ellátása is biztosított.

Hirdetés

A bölcsődebővítés a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében elnyert csaknem 880 millió forint vissza nem térítendő támogatás mellett 160 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával valósult meg.

Dunakeszin négy önkormányzati fenntartású bölcsőde működik, a beruházás révén szeptembertől 322 főre nő az önkormányzati bölcsődei férőhelyek száma a városban – írták.

„A 2010-es program utolsó fejezete ez a bölcsődefejlesztés, amely a 12 évvel ezelőtti állapothoz képest – kilenc csoport és 126 férőhely – 23 csoportot és 322 férőhelyet eredményez. Ez 250 százalékos bölcsődeiférőhely-növekedés 12 év alatt. A beruházás egyik sarkalatos eleme, hogy olyan csoportméretek legyenek, ahol az SNI-s gyerekek számára is tökéletesen biztosított a szakszerű ellátás” – idézték a közleményben Dióssi Csaba polgármestert.

Korábban írtuk