A létesítményben tetőszigetelés történt, felújították az elektromos hálózatot és a vizesblokkokat, világítás- és fűtéskorszerűsítést végeztek, a közlekedőhelyiségek burkolatának cseréjét végezték el, valamint a tornacsarnok küzdőtere is új burkolatot kapott.

Hirdetés

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a pénteki átadáson azt mondta, a kormány célja, hogy Magyarország sportnemzetből sportoló nemzetté váljon, ehhez pedig fontos minden ehhez hasonló létesítmény. A gyerekek számára itt teremthető meg a mindennapos sportolás lehetősége és az itt élőknek a rendszeres testmozgás biztosítása – tette hozzá.

Jelezte, a kormány támogatásának köszönhetően ősszel 77, mára 88 vizes létesítményt sikerült a nehéz energiahelyzet ellenére nyitva tartani, amelyek között a szikszói uszoda is ott volt.

A térség politikusainak lelkesedése és tenni akarása példaértékű, hogy a környéken élők ne maradjanak sportolási lehetőség nélkül – fogalmazott, hozzátéve: sportállamtitkárként kevés örömtelibb pillanat van annál, mint hogy azok, akikkel dolgoznak és azok, akikért dolgoznak, ennyire fontosnak tartják, hogy a sport az életük része legyen.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a sportcsarnok felújítása a Magyar falu program ötezer lakos feletti településeknek nyújtott célzott támogatásából valósulhatott meg.

Felidézte, hogy az ukrajnai háború és következményeként a szankciós intézkedések nyomán megemelkedett energiaárak miatt az uszoda egy időre be is zárt, azonban kormányzati támogatással újra üzemelhetett a létesítmény. Az államtitkár örömét fejezte ki, hogy a szikszói sportélet a létesítményekkel folyamatosan fejlődik.

Sváb Antal (Szikszó Városért Egyesület), Szikszó polgármestere arról beszélt: törekednek arra, hogy a fiatalokat egészséges életmódra neveljék és az idősek is megtalálják sportolási és szabadidős tevékenységeiket.

Felidézte, hogy a város az elmúlt 2-3 évben szerencsés helyzetben volt, hiszen az állami támogatásoknak és pályázatoknak köszönhetően tudott megújulni a játszótér, kialakítottak két kondiparkot és egy bringakertet.

Korábban írtuk