Karácsony Gergelyék és a baloldali városvezetés folyamatosan tolja ki a fizetős parkolás határait az eddig ingyenes területekre is, és közben folyamatosan emelik is a budapesti parkolási díjakat. Ezzel párhuzamosan pedig rengeteg parkolóhelyet szüntetnek meg.

Hirdetés

Arra azonban egyre kevesebb figyelmet fordítanak, hogy a közterületen parkoló roncsautókat elszállítsák – számolt be róla a Metropol. Mint írták, roncstemetővé változott Zugló, elhagyott autók foglalják a parkolóhelyeket.

A portál cikke jelezte, hogy a fővárosban súlyosan telítettek a parkolható területek. A lakóknak sok helyen hosszas sétákat kell vállalniuk a lakás és az autó között, mert az ingatlanjuknál nem találnak parkolóhelyet.

Ezt a helyzetet tovább rontja, mikor olyan roncsautók foglalják el a parkolóhelyeket, amelyeket senki nem használ, vagy azért, mert lejárt a műszakijuk, vagy azért, mert láthatólag használhatatlanok, töröttek, kerék sincs rajtuk, vagy belepte őket a falevél. Amellett, hogy csúnya látványt nyújtanak az ilyen járművek, tilos is a közterületen való tárolásuk.

Korábban írtuk

Metropol

A Fővárosi Közgyűlés több rendeletet is hozott annak érdekében, hogy az ilyen városképet rontó, üzemképtelen autókat ne lehessen közterületen tárolni. Ha pedig rendszám sincs rajta, akkor már a KRESZ is tiltja a közúton való tartózkodást.

Üzemképtelennek az az autó számít, amelynek lejárt a forgalmi engedélye, vagy láthatólag használhatatlan, balesetes.

<br>

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.