Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
A fejlesztés alatt álló adonyi hulladékkezelő létesítmény 2022. október 27-én

Raisz Anikó hangsúlyozta, hogy azért volt fontos az adonyi hulladékkezelő telep megépítése, mert a fő cél egy élhetőbb jövő és egy versenyképesebb ország, ami elképzelhetetlen körforgásos hulladékgazdálkodás nélkül.

Hirdetés

Cser-Palkovics András (Fidesz) Székesfehérvár polgármestere, a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke elmondta, hogy a 18,5 milliárd forint összértékű beruházás-sorozat egyik fontos állomása Adony, ahol 4,5 milliárdból épült meg a válogatómű.

A városvezető közölte, hogy az adonyi hulladékkezelőben 500 ezer ember szelektíven gyűjtött hulladékát fogják kezelni, válogatni, vagyis ez egy regionális jelentőségű beruházás, amely a végéhez közeledik. Mint mondta, az engedélyeztetés folyamatban van, utána vehetik használatba.

Molnár Krisztián (Fidesz) a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke jelezte, hogy öt megye 143 települése érintett a hulladékkezelési projektben, amelyet megalapoz az adonyi fejlesztés 21. századi infrastruktúrája.

Mészáros Lajos a térség fideszes országgyűlési képviselője örömének adott hangot, hogy a választókerülete élen jár egy nagy környezetvédelmi fejlesztés megvalósításában, ahol majd európai színvonalú létesítményben valósul majd meg a hulladékválogatás.

Korábban írtuk