Az elmúlt időszak ellenzéki politikája senkiben nem hagyott kérdéseket azt illetően, hogy alkalmas-e az ellenzék érdemi kormányzásra, hiszen majdnem minden baloldali megnyilvánulás azt bizonyítja, hogy nem. Erre a választók 2010 óta több alkalommal is egyértelműen rámutattak

Hirdetés

– vélekedett Ifj. Lomnici Zoltán az Origónak adott interjújában. A Századvég Alapítvány jogi szakértője úgy folytatta, az egymást kisstílűen marcangoló, múltban ragadt gyurcsányi politikára nincs a magyar társadalomnak igénye, se szüksége, ezért mindent megpróbálnak, hogy valahogyan relevánsnak tüntessék fel magukat. Erre lehet egy újabb próbálkozás az úgynevezett árnyékkormány megalakítása.

Az alkotmányjogász azt is hozzátette, ennek a lépésnek nem lehet valódi közjogi jelentősége, „egyértelmű, hogy egy újabb ügyeskedő politikai játszmával állunk szemben.”

Már a 2022-es országgyűlési választásokat megelőző nagy baloldali összeborulás mutatta, hogy a DK és a gyurcsányi politika kulcsfigurái egyre nagyobb helyet követelnek maguknak az ellenzéki térfélen

– jelentette ki Ifj. Lomnici Zoltán. A szakértő hozzáfűzte: kizárólag a DK és Gyurcsány Ferenc pozíciójának javítása szerepelt a valódi célok között.

Az alkotmányjogász szerint a Demokratikus Koalíció elnöke nem adta fel arra vonatkozó terveit, hogy a teljes ellenzéket szépen lassan magába olvassza, valamint újra visszahozza a rosszemlékű gyurcsányi stílust és megoldásokat a magyar közéletbe.

A Századvég Alapítvány jogi szakértője arról is beszélt, egyértelmű, hogy a DK-s árnyékkormány soraiban sorra tűnnek fel a volt miniszterelnök kulcsemberei, a gyurcsányi politika hithű és hűséges megvalósítói.

Senkinek nem kell bemutatni a botrányok sorával fémjelzett névsort. Egy olyan helyzetben amikor az országnak összefogásra és egységre volna szükségben, a háború, migráció, Covid-járvány és az egyre közelítő gazdasági válság idejében, a DK politikusai ismét bebizonyították, hogy amikor az országnak tényleg szüksége van a választott képviselők és politikusok közszolgálatára, újból nem lehet rájuk számítani

–  hangsúlyozta a szakértő, majd hozzátette: a saját belpolitikai céljaik oltárán nem pusztán a még velük is összefogó többi baloldali pártot hagynák cserben, de újból nem számíthat rájuk az ország.

Az árnyékkormány megalakítása erős figyelmeztetés minden magyarnak, hogy a gyurcsányi politika él, próbálkozik és helyet követel magának. A szemkilövetések, meghamisított költségvetési adatok, a nemzeti vagyon kiárusítása most ilyen formában próbál visszatérni, a forma ugyan változott, de a tartalom és az arcok ugyanazok

– szögezte le Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

A teljes interjút az Origo oldalán olvashatják.

Korábban írtuk