Hirdetés
A DK-közeli Böcskei Balázs megpróbálta átírni a múltat és letagadni a baloldal oltásellenes kampányát

❌A DK-közeli tanácsadó, Böcskei Balázs megpróbálta a lehetetlent: be akarta bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferencék több hónapon át tartó hergelése a keleti vakcinákkal szemben nem volt oltásellenes hangulatkeltés.✅Ez a múltátírás természetesen nem jött össze neki: az ATV stúdiójában szembesítettem a valósággal, illetve a baloldali politikusok, véleményformálók azon kijelentéseivel, amelyekkel elbizonytalanították az embereket egyes vakcinákkal szemben. Szomorú, hogy sokan a baloldal oltásellenes kampánya következtében, politikai okok miatt utasítottak el egyes oltóanyagokat, majd tragikus módon elhunytak a fertőzés következtében.👉Az ATV Egyenes Beszédben Böcskei Balázzsal vitáztam.

Posted by Deák Dániel on Wednesday, April 7, 2021

Böcskei Balázs, aki nemrég lett a fővárosi városháza főtanácsadója, a beszélgetés során a DK oltásellenes retorikáját védelmezte és be akarta bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferencék több hónapon át tartó hergelése a keleti vakcinákkal szemben nem volt oltásellenes hangulatkeltés.

Az IDEA Intézet kutatási igazgatója szerint abból a mondatból, hogy „online petíciót indít a DK, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség”, nem lehet kiolvasni a DK oltásellenességét. Szerinte, aki mégis ezt teszi, „az alapvető nyelvtani, szemantikai problémákkal küzd”, amin nem lehet segíteni. 

A vitapartnere, Deák Dániel az adásban konkrét példákat hozott arra, hogy szerinte miért oltásellenes a DK (a videóban 6:00-tól látható ez a rész). „Ez a múltátírás természetesen nem jött össze neki: az ATV stúdiójában szembesítettem a valósággal, illetve a baloldali politikusok, véleményformálók azon kijelentéseivel, amelyekkel elbizonytalanították az embereket egyes vakcinákkal szemben. Szomorú, hogy sokan a baloldal oltásellenes kampánya következtében, politikai okok miatt utasítottak el egyes oltóanyagokat, majd tragikus módon elhunytak a fertőzés következtében” – írta a beszélgetés kapcsán kitett posztjában Deák Dániel a Facebookon utalva arra a DK-s önkormányzati képviselőre, aki azután hunyt el koronavírusban, hogy hetekkel megfertőződése előtt visszautasította a kínai vakcinát.

Deák azon felvetésére pedig, miszerint Böcskei DK-s tanácsadó lenne, Böcskei azt mondta, hogy „ez nem stimmel”. Érdekesség, hogy Böcskei fővárosi tanácsadóként formálisan Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus hivatalának dolgozik. Információink szerint az elemző társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadóként tevékenykedik, havi 700 000 forintos illetményért a Humán Területek Főpolgármester-helyettesi Irodájánál (itt dolgozik kulturális tanácsadóként egyébként Kálmán Olga is havi 1 millió forintért). 

Korábban írtuk

A DK jelenlegi szóvivője, Barkóczi Balázs pedig elemző volt a Böcskei által korábban vezetett IDEA Intézetnél (Böcskei most kutatási igazgatóként dolgozik a cégnél, korábban ügyvezető volt). Böcskei cége, a Respublica Kft. pedig bedolgozik a DK európai parlamenti csapatának, hiszen Dobrev KláránakAra-Kovács AttilánakMolnár Csabának és Rónai Sándornak is nyújt szolgáltatásokat.

A teljes cikk a Mandiner.hu oldalán olvasható.