Harangozó Tamás napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Aktuális kérdésekről" címmel.

Harangozó Tamás napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Aktuális kérdésekről" címmel.Szégyen, amit műveltek a kormány részéről!Bértámogatás és bérrendezés kellene, tisztességes kommunikáció kellene és nem zsarolás! Tisztességes kontaktkutatás, ingyenes tesztelés, 80%-os bértámogatás, 100%-os táppénz! Engedjék el az egyetimsták tandíjának legalább a felét! #mszp

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, February 22, 2021
Hirdetés

Ez a törvényjavaslat így egy hazugság, nem lehet megszavazni – mondta a délutáni órákban végszavazásra kerülő „felhatalmazási törvényről” Harangozó Tamás (MSZP), aki szerint az előterjesztés célja az is, hogy „politikailag is mondja ki a parlament, hogy minden rendben volt” az előző időszakban a kormány intézkedéseivel.

Hangsúlyozta: az önkormányzatok „csonkítását” éppúgy nem támogatta, támogatja az ellenzék, akárcsak a Színház- és Filmművészeti Egyetem félévének eltörléséről szóló rendeletet, az alap- és a választási törvény módosítását, vagy a százmilliárdos „vagyonkimentést” a „haveroknak”.

Harangozó Tamás arról beszélt: az ápolók és nővérek azonnali bérrendezésére, a vakcinák transzparens és tisztességes kommunikációjára, átlátható, normális oltási tervre, a „lezárt szektorokban” dolgozók bérének 80 százalékának kifizetésére volna szükség, hozzátéve, utóbbira most nyílt meg egy egymilliárd eurós uniós alap.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a felszólalást a magyar ellenzék kínos magyarázkodásának nevezte, amiért nem támogatják a kormányzat gyors intézkedését, miközben az európai államok a járvány harmadik hullámára készülnek.

Korábban írtuk

Kiemelte: a gyorsabban lépő államok – köztük Magyarország – védekezése eredményes, náluk másokénál kisebb lett a járvány miatti halálozás, ezekhez az intézkedésekhez pedig ez a felhatalmazás szükséges.

A vírushelyzet közepén is arról szól a baloldali politika, hogy pozícióharcot vívnak egymással, hogy ki melyik körzetben indul, hogy hány fordulós lesz az előválasztás, hogy hány miniszterelnök-jelölt van, hogy ki jelentkezik be éppen ezen a héten – jelentette ki Rétvári Bence.

Szerinte az ellenzéki oldalon igazából arra játszanak, hogy ha a járványnak súlyosabb a következményei, akkor 2022-ben könnyebben ragadhatják meg a hatalmat Gyurcsányék vezetésével.