Hirdetés

A Momentum korábbi elnöke is hasonló véleményt fogalmazott meg. Fekete-Győr András a Magyar Hang felületén közzétett publicisztikában írta, hogy „elrettentés politikára van szükség”. Ebben – Márki-Zay Péterhez hasonlóan – ő is arról értekezett, hogy fegyvereket is fel kell ajánlani az ukrán kormány számára.

Az orosz–ukrán háború csütörtök reggeli kirobbanása után néhány órával Márki-Zay Péter újabb ötlettel állt elő: három és fél perces, rendkívüli online sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy hátráljon ki a Paks II szerződésből, ezzel szankcionálva Oroszországot.

„Magyarország nem sodródhat bele az orosz–ukrán konfliktusba, a baloldal miniszterelnök-jelöltje mégis felelőtlen kijelentéseket tesz” – közölte Kovács Zoltán. Az államtitkár a Nézőpont Intézet fórumán Márki-Zay Péter kijelentéseire utalva úgy fogalmazott:

az ellenzék hangzatos retorikája veszélybe sodorja pozícióinkat az orosz–ukrán konfliktushelyzetben.

„Olyan kijelentéseket tesz, amelyekkel Magyarország nemzetközi pozícióját sodorja veszélybe, és nemcsak igazságtalanságokat, hazugságokat mond, hanem mérhetetlen felelőtlenségről tesz tanúbizonyságot, mert ezekben a napokban, ezekben az órákban, amikor itt egy háború van kibontakozóban, egy szomszédos országban, az ilyenektől, még egy választási kampányban is leginkább tartózkodni kellene” – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Korábban írtuk

Az ellenzéki nyilatkozatok nemcsak károsak és megalapozatlanok, hanem veszélyesek is

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Híradónak. Gulyás Gergely szerint a balliberális politikusok, ahogy korábban, úgy most is Magyarország érdekei helyett a saját hatalmi céljaikat tartották szem előtt.

Az ellenzéknek nincs az a rendkívüli helyzet, ahol az ország érdeke számítana. Nincs olyan válsághelyzet, ahol Magyarország polgárai számítanak, csak a saját, öncélú hatalmi érdekeiket tartják szem előtt.

– hangsúlyozta a miniszter.

Gulyás Gergely közölte: a magyar kormány továbbra is garantálja a magyar emberek és Magyarország biztonságát.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.