Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Hirdetés

Gyopáros Alpár, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, hozzátette: mindezek mellett 2200 óvodafejlesztés történt a Magyar falu programban, a felújítások és fejlesztések összértéke mintegy 28 milliárd forint.

Kiemelte: míg 15 éve a vidéki településeken csökkent a népességszám és óvodákat, iskolákat kellett bezárni, addig ma óvodákat és iskolákat kell bővíteni vagy építeni a gyarapodó népességszám miatt.

A kormánybiztos hangoztatta, hogy a Magyar falu program a valós igényekhez igazodik, arra kínál forrást, amire a falvakban élőknek igényük van.

Pálffy Attila, Vág polgármestere (független) elmondta, hogy a tagóvoda épülete kívül-belül megújult a 21. századi elvárásoknak megfelelően.

Korábban írtuk

Beszélt arról is, hogy az intézmény működése gyermeklétszám tekintetében is biztosított, mert 2021-ben hat, tavaly négy, idén pedig szintén négy gyerek született.

Hozzátette: egyre több fiatal költözik a településre, az elmúlt két évben hat telket értékesítettek.

Petőné Zámbó Ildikó tagóvodavezető azt emelte ki, hogy az 1926-ban épült ingatlant 50 millió forint támogatásból újították fel. A munkálatokat januárban kezdték.

A tagóvoda udvarának felújítására pedig még 2020-ban nyertek 5 millió forintot.

Az intézményben 14 gyerekről gondoskodnak – fűzte hozzá.