ONLINE SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ – 2020.06.23.

🔴 FONTOS BEJELENTÉS! ✅ Európai elismerés az egészségügyi dolgozóknak!#addtovább #EÜminimum #egészségügy 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Ujhelyi István dr. am Dienstag, 23. Juni 2020
Hirdetés

„Álláspontom szerint nem lehet tehát más az Európai Polgár Díj egyik idei díjazottja, mint az egészségügyi dolgozó, közöttük az orvosok, az ápolók, a betegszállítók, a mentősök, a gyógyszerészek, a szociális gondozók, minden olyan egészségügyi szakember, aki a frontvonalban harcolt az európaiak életéért” – fogalmazott a képviselő.

A brüsszeli székhelyű európai orvosi kamara jelölése szimbolikusan minden egészségügyi dolgozó elismerését jelenti – tette hozzá Ujhelyi.

Az elismerést minden évben az Európai Parlament adja át olyan magánszemélyeknek, vagy szervezeteknek, akik, amelyek kivételes teljesítményt nyújtottak az uniós tagállamok polgárai közötti kölcsönös megértés elmélyítésében és a szorosabb integrációban. Erősítették az európai szellemiséget a határokon átnyúló együttműködésekkel.

Korábban írtuk

A díjra EP-képviselők jelölhetnek magánszemélyeket és szervezeteket. A jelöléseket ugyancsak képviselőkből álló nemzeti zsűrik rangsorolják, majd az EP elnöke vezetésével ülésező brüsszeli zsűri dönt a díjazottakról.

Az Európai Orvosok Állandó Bizottságát (CPME) 1959-ben alapították, jelenleg huszonkilenc állandó tagja van, köztük Magyarország. A CPME képviseli a nemzeti orvosi szövetségeket egész Európában. Elősegíti az orvosi képzést és az orvosi gyakorlatot annak érdekében, hogy minden beteg számára biztosítható legyen a legmagasabb szintű egészségügyi ellátást Európában. A CPME magyar tagszervezete a Magyar Orvosi Kamara.

Az elmúlt években számos kiemelkedő magyar személyiség és szervezet nyerte már el az Európai Polgár Díjat. Köztük van Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, Ferge Zsuzsa szociológus, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.