A díjat Gian Luigi Ferrettinek, az UGL szakszervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjének adta át az Európai uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET) konferenciáján szombaton Budapesten Csizmadia László a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke és Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

Hirdetés

A rendezvényen elhangzott: a díjat azzal érdemelte ki a keresztény, patrióta olasz szakszervezet, hogy jó együttműködést alakított ki a CÖF-CÖKA-val, képviseltette magát a magyar nemzeti ünnepek alkalmával tartott Békemeneteken és hozzájárult a CÖF-CÖKA nemzetközi kapcsolatainak kiteljesítéséhez.

Gian Luigi Ferretti adta át a szakszervezet vezetőjének, Francesco Paolo Caponénak az üdvözletét, aki – mint mondta – azért nem lehet személyesen jelen, mert elő kell készítenie a kétmillió munkavállalót tömörítő szakszervezet esedékes kongresszusát.

Megemlítette, Francesco Paolo Caponét aki ötven éve tevékenykedik a szakszervezeti mozgalomban, évtizedekkel ezelőtt a kommunisták megkínozták, mert hazafias és keresztény szellemiségű szakszervezetet képvisel. Az Európai uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET), immár IV. konferenciájára 17 ország civil szervezetei és szakszervezetei küldték el a képviselőiket.

Korábban írtuk